שפע של פירות וירקות בשלל צבעים בתקופת החג מאפשר מגוון גדול של סלטים.
ממליצה כמובן על כמה שיותר ירקות בתקווה שיתפסו את מקום הפחמימות מהפשטידות והמאפים...
ירקות ופירות עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים העוזרים לשמור על תחושת השובע. בנוסף משפרים את תפקוד מערכת העיכול וחשובים לתהליכי ירידה במשקל.
בכל ירק או פרי מצויים פיטוכימיקלים-פיגמנטים המעניקים לצמח את צבעו הייחודי. (שמטרתם- הגנה מנזקי הסביבה). אותם פיטוכימיקלים, נותנים הגנה טבעית שונה לגופינו .
לכן חשוב שנקפיד לאכול כול יום מחמשת הצבעים.
מהם הצבעים ? מה תרומתו של כל צבע ?
ולכל צבע מצורף מתכון לסלט נהדר שמומלץ לא רק בשבועות.
הצבע הירוק-
הצבע הירוק הוא החשוב ביותר וצריך להוות בסיס לכל ארוחה.
הצבע הירוק נובע מנוכחות כלורופיל ופיגמנט הלוטאין המסיעים לשמור על בריאות העיניים, חיזוק העצמות, מאיטים תהליכי הזדקנות, שומר על מערכת עור וציפורנים תקינה .
קבוצה זאת כוללת: העלים ירוקים (חסה, תרד, קייל, עלי מנגולד, סלרי), עשבי התבלין (נענע, תימין, פטרוזיליה, כוסברה, עירית, בזיליקום, רוזמרין לואיזה מרווה), ברוקולי כרוב, כרוב ניצנים, קישואים וכדומה.
מתכון לסלט ירוק עם תוספת מג'לה ביתית.
הצבע האדום-
עשיר בנוגדי חימצון -"ליקפין". הליקופין זמין יותר בחימום. מגן על הלב וכלי הדם. תועלתו מוכחת בהפחתת סיכון לסרטן הערמונית.
קבוצה זאת כוללת : עגבנייה, אבטיח, תות, דובדבנים, פלפל אדום, פלפל אדום חריף
מתכון לסלט עגבניות עם פסטו ביתי.
הצבע הכתום-
עשיר בבטא קרוטן שומר על תפקוד תקין של מערכת החיסון, מעקב תהליכי הזדקנות ומפחית סיכון לסרטן
קבוצה זאת כוללת: גזר, בטטה, דלעת, דלורית, מלון כתום, תירס, פפאיה, פלפל כתום וצהוב, שעועית צהובה, קישוא צהוב.
הצבע הלבן-
עשיר בתרכובת גופרית שומר על כלי דם והלב, בעל יכולת להפחית תהליכים דלקתיים, ולהילחם בחיידקים
קבוצה זאת כוללת: כרישה, כרובית, קולרבי, לפת, ארטישוק ירושלמי, גזר לבן, חזרת, זנגוויל, פטריות, שורש סלרי.
הצבע הסגול -
עשיר באנטוציאנינים אשר עוזרים בהאטת תהליכי הזדקנות, ובפרט הזדקנות המוח מגנים על כלי הדם ומסייע למניעת טרשת עורקים
קבוצה זאת כוללת: כרוב סגול, חציל, בצל סגול, חסה סגולה, גזר סגול, ארטישוק סגול, סלק,
לעוד מתכוני סלטים
www.noafroman.co.il/מתכונים-לסלטים-טעימים






