סלט סלק על מצע של קרפצ'ו
אופן ההכנה:
אופן הכנת הקרפצ'יו סלק:
בעזרת מנדולינה פורסים את הסלקים דק מאד ומפזרים מעל מלח גס.
בסיר קטן מבשלים את החומץ הבלסמי עם הסוכר עד שמצטמצם בערך לחצי מהכמות ההתחלתית.
אופן הכנת הסלט:
מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד שמתרככים מעט מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי קטן מאד, מערבבים הכל ביחד- קוביות הסלק, העגבניות והסלרי.
אופן הכנת הרוטב:
מערבבים את כל חומרי הרוטב בנפרד. מערבבים את הסלט עם הרוטב.
להגשה- מסדרים בצלחת שטוחה את קרפצ'יו סלק מעליהם את הסלט מקשטים בקצת נבטי צנון או קייל.
מרכיבים:
קרפצ'יו:
2 סלק
1 כוס חומץ בלסמי
כף סוכר קנים אורגנים
מלח גס
סלט:
2 סלקים מבושלים
2 עגבניות בנוניות
6 מקלות סלרי קצוץ קטן מאד
רוטב:
1/3 כוס שמן זית
כף חומץ בלסמי
כף סירופ מייפל
כפית חרדל
2 שיני שום כתוש
מלח גס ופלפל
לקישוט: נבטי צנון או קייל