סלט סלק על מצע של קרפצ'ו


מנה זו מורכבת משני חלקים. הקרפצ'ו סלק חיי והסלט שהוא הסלקים המבושלים. אפשר לעשות רק חלק אחד ולהגיש אבל השילוב עושה משהו מיוחד שאין מתחרים ביופיו. סלט שמאד טעים יום אחרי ומשתלב עם כל סוגי המנות.

אופן ההכנה:

אופן הכנת הקרפצ'יו סלק:

בעזרת מנדולינה פורסים את הסלקים דק מאד ומפזרים מעל מלח גס.

בסיר קטן מבשלים את החומץ הבלסמי עם הסוכר עד שמצטמצם בערך לחצי מהכמות ההתחלתית.

אופן הכנת הסלט:

מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד שמתרככים מעט מקלפים וחותכים לקוביות קטנות. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות, קוצצים את הסלרי קטן מאד, מערבבים הכל ביחד- קוביות הסלק, העגבניות והסלרי. 

אופן הכנת הרוטב:

מערבבים את כל חומרי הרוטב בנפרד. מערבבים את הסלט עם הרוטב. 

להגשה- מסדרים בצלחת שטוחה את קרפצ'יו סלק מעליהם את הסלט מקשטים בקצת נבטי צנון או קייל.

מרכיבים:

קרפצ'יו:

2 סלק

1 כוס חומץ בלסמי

כף סוכר קנים אורגנים

מלח גס 

סלט:

2 סלקים מבושלים

2 עגבניות בנוניות

6 מקלות סלרי קצוץ קטן מאד

 

רוטב:

1/3  כוס שמן זית

כף חומץ בלסמי

כף סירופ מייפל 

כפית חרדל

2 שיני שום כתוש 

מלח גס ופלפל 

לקישוט: נבטי צנון או קייל

 

בתאבון