אכילה רגשית, מהי?

אכילה רגשית, מהי?

אכילה רגשית היא אכילה שאינה נובעת מרעב, אלא אכילה שנובעת מצורך לענות על מקור רגשי.

רובנו "חוטאים" בכל הקשור באוכל- צורכים יותר ממה שאנו צריכים. כ -75% מאכילת יתר היא תוצאה של רגשות ולא על מנת לספק רעב פיזי. לחלקינו קיים מנגנון מטבולי היודע להתמודד עם עודף אכילה, אך רובינו מעלים במשקל.


מנגנון של אכילה רגשית?

מורכב מארבע שלבים שמתרחשים באופן מהיר ואוטומטי;

1 אירוע – המפעיל אצלנו שינויים ברובד הרגשי.

2. בעקבות האירוע עולה רגש וגם עוצמות הרגש עולות מתרחש באופן אוטומטי.

3. החיבור בין אירוע לשינוי הרגשי מוביל למספר תרחישים, אכילה הרגשית נוצרת כאשר אין לנו יכולת להכיל את הרגש ואנחנו מדחיקים את החוויה.

4. באמצעות האכילה הרגשית אנחנו נאפשר לחוויה המודחקת להישאר אבל במרחק לכן היא לא "תסכן" את הנפש. מצד שני החוויה לא תתרחק לעבר מחוזות בהם לנפש לא יהיה קשר לחוויה.

דוגמא-

אירוע- הבוס צועק אליך לפני עוד אנשים גורם להעלאת רגש של השפלה/ערך עצמי נמוך, בעצמות גבוהות נגיד 8/10.

כאשר בתור ילדה הרגשתי מושפלת וחסרת ערך אז בעצם אין לי יכולת להתמודד עם הרגש אז אני אדחיק את החוויה..

כתוצאה אני אלך לשתות קפה עם עוגיות יצרתי איזה שקט רגשי רגעי.


כיצד מתפתחת האכילה הרגשית?

הדחף, רגשי בלתי נשלט, גורם לנו למשיכה הרסנית ובלתי מוסברת לאוכל. האכילה הרגשית אינה מביאה לסיפוק היצר אלא דורשת הזנה חוזרת ונשנית. ואף צורת הפעולה הזאת של אכילה במקום להרגיש ולטפל ברגש שעולה יוצרת לנו תסכול רב וערך עצמי נמוך מעבר לתוצאות הפיזיות של השמנה וסיכוי מוגבר למחלות שונות.

באנו לעולם עם מנגנון מושלם לוויסות הרעב והשובע. עם זאת, מנגנון זה יכול להתחיל להשתבש בשלב מאוד מוקדם בחיינו או בשלבים מאוחרים יותר.

הסיבה לכך נעוצות בכמה גורמים;

ההורים והסביבה עושים שימוש באוכל כפיצוי או כענישה.

האינטראקציה הראשונית והאינטימית קשורה באוכל; בשלב הזנת התינוק אנו לומדים כי האוכל משמש אותנו ליותר מסיפוק הצרכים הפיזיים. חיבוק אהבה, תשומת לב וכד'.

למשל;

צורך בתשומת לב – חוסר בתשומת לב הופך לרעב רגשי ועלול להתבטא בהשמנת יתר עד כדי שהאדם גדל למימדים גדולים כדי שיראו אותו. באופן דומה הצורך יכול להתבטא בהרזיית יתר.

עוד דוגמא – אדם הסובל מחוסר בטחון, מרגיש חלש וינסה לאכול כפיצוי תחושה של החולשה והחוסר בטחון.


איך מזהים רעב רגשי לעומת רעב פיזי?

*הרעב הרגשי מגיע בפתאומיות בעוד שרעב פיזי מתפתח בהדרגה.

* הרעב הרגשי דורש מזון עכשיו. הרעב הפיזי לעומתו, יודע לדחות סיפוק, הוא מסוגל לחכות בסבלנות.

*קיים צורך למזון ספציפי; ממש מתחשק הרעב הרגשי דורש את מה שהוא רוצה – אוכל מתוק, מלוח, שומני, "מהיר" (או גם וגם וגם…).

לעומת זאת, ברעב פיזי, כמעט כל מאכל נראה טעים ומתאים, פשוט נרצה אוכל.

* ברעב רגשי נאכל ללא מודעות, אין לו כל גבול, והוא לא יודע מתי להפסיק להשתולל. בדרך-כלל מה שעוצר אותו הוא כאב הבטן או תחושת גועל. לעומת אכילה פיזית לרוב מודעים למה שאוכלים ולכמות שאוכלים ונאכל עד תחושת שובע פיזית.

* כשהרעב הרגשי בא על סיפוקו זה עדיין לא סוף הסיפור: מיד מתעוררים רגשות אשמה, בושה, חרטה, ו/או צורך בהבטחה שבפעם הבאה תהיו "ילדות טובות" יותר. מה שקורה אחרי שהרעב הפיזי בא על סיפוקו הוא ההיפך הגמור: יש שקט, נינוחות, ונעימות. האכילה כמענה לרעב הפיזי.

*רעב רגשי מתעורר כתגובה לרגשות או תחושות לא נעימות או לא נוחות, בעוד שרעב פיזי מתעורר כתגובה לצורך.

*הרעב הרגשי בדרך-כלל מלווה ברגשות לא נעימים: אם חושבים על זה, מגלים שכמה שעות קודם לכן או אתמול היה איזה אירוע שגרם אי נוחות רגשית. הרעב הפיזי- צורך אמיתי של הזנת הגוף.

*הרעב הפיזי ממוקם בקיבה לעומת רעב רגשי הממקום בראש, מחשבה שלא מרפה על רצון במזון מסויים.

* באכילה רגשית (ברעב רגשי), גם לאחר שאוכלים, לא קיים הסיפוק, וכל הזמן רוצים עוד ועוד, זאת למרות הרגשת הנפיחות ואי הנוחות שבאכילת יתר. לעומת זאת, ברעב פיזי אין צורך להגיע להרגשת מלאות כדי לחוש שובע.

 

חשוב שכל אחד מאתנו יזהה את הרגשות הספציפיים שמנתבים אותו לאכילת רגשית- שעמום, מתח, חוסר אהבה, חוסר סיפוק הרגלים לא נכונים, עייפות. ברגע שיש לנו את המודעות אפשר להתחיל למצוא את הפתרונות.

מודעות מפני עצמה לא עוזרת אך המודעות מאפשרת לנו לעצור רגע אחד קודם, לחשוב על אופן התגובה ולנתב את הרגש לפתרון מועיל.


במפגשים הפרטניים והקבוצתיים אני בשלב ראשון בונה בסיסי הזנה פיזית נכון בריא ומאוזן ורק בשלב שני אפשר להתחיל לבדוק לזהות ולטפל האכילה הרגשית בזויות שונות.

מוזמנים להתקשר לייעוץ והכוונה לצורת הטיפול המתאימה לכל אחד ואחת.


על הכותבת: נועה פרומן - מומחית לירידה במשקל, נטורופטית, רפלקסולוגית, שפית ומעבירת סדנאות לאוכל בריא ומפתחת שיטת I LOVE eat לאורח חיים בריא וירידה מהנה במשקל.

By Noa Froman January 25, 2024
בכל תהליך של ירידה במשקל ואורח חיים בריא נמליץ לשתות מים (והרבה) יחד עם זאת, אפשר ומומלץ להעשיר את המים בעשבי תבלין שונים ומגוונים. לכל עשבי התבלין יש טעם, ריח ויתרונות בריאותיות שונים. אספתי עבורכם מספר עלים נפוצים ואת היתרונות הבריאותיים של כל אחד עבורכם.
By Noa Froman May 21, 2023
שפע של פירות וירקות בשלל צבעים בתקופת החג מאפשר מגוון גדול של סלטים. ממליצה כמובן על כמה שיותר ירקות בתקווה שיתפסו את מקום הפחמימות מהפשטידות והמאפים... ירקות ופירות עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים העוזרים לשמור על תחושת השובע. בנוסף משפרים את תפקוד מערכת העיכול וחשובים לתהליכי ירידה במשקל. בכל ירק או פרי מצויים פיטוכימיקלים-פיגמנטים המעניקים לצמח את צבעו הייחודי. (שמטרתם- הגנה מנזקי הסביבה). אותם פיטוכימיקלים, נותנים הגנה טבעית שונה לגופינו . לכן חשוב שנקפיד לאכול כול יום מחמשת הצבעים.  מהם הצבעים ? מה תרומתו של כל צבע ? ולכל צבע מצורף מתכון לסלט נהדר שמומלץ לא רק בשבועות.
By Noa Froman February 23, 2023
אנשים רבים נמנעים מיציאות למסעדות, או לחופשות בגלל החשש מהעלייה במשקל, או לחלופין "שוברים" את הדיאטה (אוי כמה שאני לא סובלת את המילה הזו) או את תהליך הירידה במשקל. מסעדות זה כיף! חופשות זה חשוב! והחדשות הטובות הן שאפשר לצאת, ליהנות ועדיין לשמור על המשקל. איך עושים את זה? מוזמנים לצפות במדריך שהכנתי עבורכם וכולל כמה טיפים חשובים:
By Noa Froman January 16, 2023
מנשנשים פירות מיובשים (לפעמים).... מי לא? היד מושטת לעבר הצלחת היפיפייה של הפירות והאגוזים ו...הופ, בלי להרגיש אפשר להגיע לכמה מאות קלוריות. בפירות יבשים מסורתיים, אין תוספת סוכר. המתיקות שלהם נובעת מעצם הייבוש וריכוז הסוכר הנוצר בתהליך טבעי כתוצאה מצמצום הנוזלים. חשוב לדעת: הערך הקלורי ב-100 גרם פרי מיובש הוא פי 5 יותר גבוה מאשר בפרי רגיל. אבל בהרגשה שלנו זה משהו קטן... מצומק... מי בכלל סופר את זה... פירות מיובשים - איך הכל התחיל? ייבוש הפירות התחיל בימי קדם. המטרה הייתה לשמור את המזון בהיעדר אמצעי קירור. תהליך הייבוש מאפשר לנו: (1) ליהנות מהפירות גם מחוץ לעונתם (2) חיי מדף ארוכים יותר מכיוון שחיידקים לא יכולים לחיות בסביבה שאין בה מים. לכן הפירות המיובשים נוחים לייצוא וההפצה ואנחנו, כלקוחות נהנים מהמגוון ומהמבחר. בעבר, תהליך ייבוש הפרי היה טבעי לחלוטין – הכוונה, ייבוש רק מהשמש, מה ששמר על ערכו התזונתי הגבוה של הפירות. כיום, הפירות היבשים מיובשים בתהליכים תעשייתיים: - על מנת לזרז את תהליך הייבוש והארכת חיי המדף של הפרי, משתמשים בחומרים משמרים ונגזרות סולפיטים, כמו דו תחמוצת הגופרית E-220 להקניית מראה וצבע אטרקטיבי לפרי מוסיפים מי סוכר, המשפרים את הברק ומגדילים את המשקל . לחלק מהפירות מוסיפים סוכר לבן וחומרי זיגוג, כמו E905. בתהליך הייבוש, הפרי מאבד מים רבים, מצטמק ומאבד את רוב משקלו המקורי. ריכוז הסוכר בפרי היבש גבוה יותר ולכן גם טעמו דומיננטי והוא בעל ערך גליקמי גבוה, ועתיר ביותר בקלוריות. למרות שהרבה חשבים שזה נשנוש טוב בתהליכים של ירידה במשקל אני לא ממליצה. זה פחות משביע, מקפיץ את הסוכר ולרוב יתסף עוד "חבר" קשה לעצור באחד, קשה להפסיק. אם אתם כבר מחליטים לאכול פרות מיובשים עדיף פירות אורגניים (אשר גדלו ויובשו ללא דשנים, חומרי הדברה וכימיקלים) ולשלב אותם עם אגוזים (בהמשך יפורט). כמה מילים על התמר הפופולרי אתחיל ואומר שהתמר שונה מכל הפירות המיובשים. חשוב להבין שפירות התמר מתייבשים כבר על העץ מה שהופך אותם למעשה לפירות יבשים "אמיתיים" ומבדיל אותם מפירות מיובשים בתהליך תעשייתי. הם נחשבים לבריאים ומזינים. התמר יכול להוות בהחלט פתרון כשרוצים משהו מתוק, בריא, ושייתן לנו אנרגיה (ולכן ספורטאים רבים משתמשים בו כמקור אנרגיה זמינה במהלך האימון ולאחריו). בתמרים אין כימיקלים, ולאיכותיים שבהם גם לא מוסיפים סוכר. אני ממליצה לשלב את התמרים עם אגוזים או גרעינים. כמה מילים על פיצוחים אנשים רבים חוששים מאכילת אגוזים וגרעינים ברמה יומיומית כי לדבריהם הם משמנים. אז באו נעשה סדר אחת ולתמיד: בשנים האחרונות הוכח שאכילה יומיומית של אגוזים ושקדים מפחיתה את הסיכון למחלות לב, בנוסף מפחיתה את רמות הכולסטרול ה"רע" - LDL וסייעה להפחית רמות שומנים בדם. ההשפעה הבריאותית המטיבה נובעת, בין היתר, מהרכב חומצת השומן במזונות אלו. האגוזים מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות, האופייניות גם לשמן זית. האגוזים עשירים בסיבים, חלבון ויטמין ומינרלים. אני ממליצה (כפי שציינתי קודם) לשלב אגוזים עם פירות ותמרים - היות והאגוזים ממתנים את עליית הסוכר בדם לאחר אכילת פירות. בשל תכולת השומן שלהם המאיטה את קצב ספיגת הסוכר. הפירות, בתורם, משפרים את ספיגת המינרלים מהאגוזים. בקיצור - שילוב מנצח! *חשוב להוסיף שקליה של שקדים ואגוזים פוגעת ברכיבי השומן ולגרום לאבדן מינרלים. לכן תמיד נעדיף אגוזים טבעיים וטריים, לא מומלחים ולא קלויים. מי שרוצה לרדת במשקל יכול/ה ליהנות מ- 1-2 תמרים ביום ומשאר הפירות המיובשים, אך לא מומלץ לצרוך כמות גדולה יותר ועדיף לא להיות בקרבתם אחרת זה לא יגמר בטוב עם המשקל. *** בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman December 18, 2022
חג חנוכה מתקרב והמאפיות מציעות לנו שלל פיתויים וספגניות כבר חודש מראה... חג חנוכה - חג השמן - מציע לנו שלל פיתויים טעימים, מטוגנים ועתירי קלוריות שבוודאי ולא הולכים יד ביד עם אורח חיים בריא וירידה במשקל. מה בכל זאת תוכלו לעשות? או. טוב ששאלתן. מוזמנות לקרוא את המאמר הבא :) היות ומדובר בחג השמן חשוב להתחיל ולהבין את המידע החשוב (כן, והוא קצת "מבאס") הבא: מה קורה לשמן במהלך הטיגון? במהלך הטיגון החימום בטמפ' גבוהה מגיע לנקודה שנקראת נקודת עישון –זוהי נקודה שבה השמן מתחיל להתפרק וכתוצאה מהפירוק נוצרים חומרים שונים, שבשמם הכולל נקראים “חומרים פולריים”. אלו חומרים מזיקים וככל שמחממים את השמן יותר נוצרים יותר מחומרים אלו. בנוסף במהלך החימום השמן גם מתחמצן. חשיפה עודפת לחומרים הללו בשילוב עם חמצון השמן עלולה להוביל לעלייה בתהליכים דלקתיים ולחץ חמצוני בגוף, ובכך – על פי מחקרים - גורמת לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם, הגברת הפוטנציאל לסרטן, להגברת הסיכון לחלות באלצהיימר, הזדקנות מוקדמת של העור ופגיעה ברקמות. איך זה משפיע על המשקל שלנו? השומן חודר למזון בכמות גבוהה ומעלה את ערך הקלורי של אותו מאכל בצורה משמעותית. מחקרים מראים שאנחנו נוטים לאכול כמויות גדלות יותר כאשר אוכל מטוגן. יש להניח שזה נובע מטעם המזון של האוכל המטוגן שרובינו אוהבות (גם עניין פיזיולוגי-פסיכולוגי וגם עניין של התרבות שבה אנו חיות שבה קיים לא מעט אוכל מטוגן). סופגנייה שעברה טיגון מכילה בסביבות 30% שומן מחומצן גם מזיק בריאותית וגם עתיר קלוריות. אבל... מניסיוני האישי ושל מטופלות רבות שבהן טיפלתי בתהליכי ירידה במשקל - טעם הוא עניין נרכש. לאחר שמתרגלים לאכול לא מטוגן, קשה מאד לחזור לאכול אוכל מטוגן היות והגוף מגיב בהרגשה לא נעימה. המשמעות עבורכן: יש אור בריא בקצה המנהרה (בכל זאת, מדובר גם בחג האורות, נכון?). אם אתן כבר מטגנות - הנה מספר טיפים לטיגון נכון ופחות מזיק: שימוש במחבת אנטי-סטיק/שימוש בתרסיס שמן יכול לסייע להפחית את צריכת השמן בטיגון. לקנות שמן רק מכבישה קרה ולא שמנים מזוקקים ולשמור את השמן במקום קריר ומוצל, ובכלי כהה, על מנת למנוע חמצון. הקפידו לא לחמם את השמן יותר מדי (לשרוף את השמן), הטמפרטורה המומלצת לטיגון היא 180 מעלות. מומלץ להוסיף שן שום או מעט גזר לתוך השמן בעת הטיגון כדי להפחית את תהליך החמצון. תבלו והמליחו רק אחרי הטיגון. התיבול עלול להגביר את השינויים בשמן. אל תעשו שימש חוזר בשמן (נכון זה עולה יותר, אבל גם מחיר הבריאות שלנו חשוב יותר). השתדלו לטגן לזמן קצר. באיזה שמן לטגן? נעשה את זה פשוט, בשני משפטים כדי שלא תסתבכו: כשאתן צריכות טיגון לזמן קצר – שמן זית איכותי, כתית מעולה בכבישה קרה כשאתן צריכות טיגון ארוך - שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים הבנו למה לא לטגן (או לפחות לצמצם למינימום), אז מה כן?... לאפות ! איך תהפכו כל לביבה לבריאה, מזינה ואפויה? ירק - לרוב הבסיס של לביבה הוא ירקות. כמעט מכל ירק אפשר להכין לביבה וגם לשלב מספר ירקות. חשוב להקפיד שלא יהיו הרבה נוזלים בלביבות(אם הירקות מפרשות נוזלים לסחוט ולסננן היטב). עשבי תבלין - הזדמנות נהדרת לאכול עוד קצת ירוק! תעשירו את טעם הלביבה בעשבי תבלין כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע, תימין, בצל ירוק וכדומה. "דבק" כדי לחבר את הלביבה ולהצליח ליצור צורה מוסיפים לרוב קמחים (עמילין). במקום קמח לבן מומלץ לשלב קמח כוסמין. אופציה מעודפת נוספת הם קמחים ללא גלוטן כמו: קמח עדשים כתומות, קמח חומס, קמח שקדים. זה נותן ללביבה טעם מיוחד ועשיר שאתן חייבות לנסות. לגבי ביצה אני ממליצה להוסיף ביצה זה נותן עוד קצת חלבון. לטבעונים שבינינו לא חובה להוסיף ביצה. קראנצ'יייי - אוהבים מרקם קראנצ'י? תוסיפו מעט גרעינים , שקדים או אגוזים. טיגון - כבר הבנו שפחות מומלץ. ממליצה לאפות בתנור. הדרך הנכונה והמומלצת לאפיה בתבנית: נניח נייר אפייה ובעזרת מברשת נשמן את הנייר. מעל נסדר את הלביבות ונשמן אותן קלות (גם את החלק העליון של הלביבות). נאפה בחום יחסית גבוה כ-190-200 בסביבות 15-20 דקות. *** חשוב: אם בכל זאת אתן חייבות סופגנייה או לביבות מטוגנות אז עשו זאת בהקפדה ובתכנון מראש. תעופו על הסופגנייה הכי "מפונפנת" או הלביבה הכי מתוקה ושומנית בשביל ההרגשה והסיפוק אבל פעם אחת לכל החג . בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman November 27, 2022
מה הקשר בין השמנה, תזונה ומחלות חורף? השמנה זהו אחד מגורמי הסיכון ל"מחלות חורף", בנוסף אצל אנשים עם עודף משקל, גם אם מדובר בעודף משקל נמוך של מספר קילוגרמים בודדים , זמן ההחלמה עלול להיות ארוך יותר וקיים יותר סיכוי לסיבוכים. קיים קשר הדוק ודו כיווני בין תזונה נכונה לחוזקה של מערכת החיסון ויכולתה להתמודד עם כל הנדרש בהגנה ושמירה על גופנו. חשוב שנבין שאכילה נכונה מצד אחד תוביל לתפקוד מערכת חיסון טובה יותר ומצד שני תעזור להיפתר מעודפי משקל (המכבידים על מערכות הגוף, ביניהן גם מערכת החיסון). במילים אחרות: אנחנו מרוויחות כפליים . על מה חשוב להקפיד כשאנחנו מדברות על תזונה, משקל ומערכת חיסון? להרבות בירקות בדגש על עלים ירוקים ונבטים ירוקים. אלו המזונות שמכילים את המגוון הגדול ביותר של חומרים נוגדי חימצון, חומרים בעלי תכונות אנטי-ויראליות ואנטי חיידקיות והירקות, כאמור, עשירים בוויטמינים. חשוב: להקפיד לאכול לא רק ירוקים אלא ירקות מכל הצבעים. * אחד הדגשים שאני מלמדת את כל מי שמגיעה אלי לתהליך ירידה במשקל הוא לאכול חצי צלחת של ירקות בכל ארוחה (אפשר גם מבושלים, אבל עדיף שלפחות רבע צלחת תורכב מירקות חיים). לשתות חליטות מגוונות של צמחים המכילים חומרים בעלי תכונות אנטי-ויראליות ואנטי חיידקיות, כגון: תה עלי זית, חליטת רוזמרין, חליטת שיבה, חליטת גי'נג'ר, חליטת מרווה ועוד. * שתייה זו אחת ההמלצות החשובות בתהליך ירידה במשקל. בכלל, בחורף יש נטייה לשתות פחות דבר העלול להוביל להתייבשות הגוף ולהיחלשות מערכת חיסון ולעליה במשקל. הקפידי על שתיה. לא קל לצאת מהבית בחורף כשקר וגשום ולעשות פעילות גופנית. אבל פעילות גופנית סדירה וקבועה. היא מחזקת את מערכת החיסון, מסייעת בהזרמת דם, משפרת את מצב הרוח ומסייעת בתהליך הירידה במשקל. לילה טוב? להקפיד על שינה טובה. חוסר שינה מחליש את מערכת החיסון. זהו אחד אחד מהכללים שמקפידים עליהם בתהליך מקצועי של ירידה במשקל. צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים נחוצה כדי שמערכת החיסון תוכל לפעול בצורה תקינה. חשוב במיוחד להקפיד על צריכה של ויטמין D, ויטמיני B (בדגש על B12 ,B6 וחומצה פולית), ויטמין A (בטא קרוטן) וויטמין E וויטמין C. חומצה פולית, אבץ , מגנזיום. בשביל שלא נסבול מחוסרים צריך להקפיד לאכול אוכל ביתי ולהימנע ככל הניתן מאוכל מעובד. לצרוך מספיק חלבון, מספיק שומן, קטניות דגנים ואת כל 5 צבעי הירקות. חלק מתהליך הירידה במשקל הוא בניית תפריט תזונה המתאים לאורח החיים שלך ולמאכלים אליהם את מתחברת יותר כדי שתשמרי על תזונה התומכת בתהליך, כדי שלא תהיי מוגבלת, שלא תהיי רעבה והכי חשוב: כדי שתיהני מהתהליך ומהתוצאות. במידת הצורך נחזק את הגוף בצמחי מרפא, תוספי תזונה . אני מאמינה שנכון קודם כל להתחיל עם תזונה נכונה ורק אז לשקול להוסיף תוספי תזונה ורק במידת הצורך. מחקרים רבים הוכיחו שלתזונה קיימת השפיע רבה על פעילות של מערכת החיסון ועל-ידיי כך לסייע לא רק במניעת מחלות אלא גם בשמירה על משקל תקין לאורך שנים. *** זו הזדמנות שלך לעבור את החורף בריאה יותר ולהוריד במשקל בזמן שהרבה נשים דווקא מעלות בחורף. זה יותר פשוט ממה שאת חושבת :) בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman November 3, 2022
רק את יכולה להחליט לבחור בגוף שלך ובבריאות טובה ולמה כדאי לך לבחור? המזון שאת אוכלת אחראי לבניית הגוף שלך ולתפעולו. איכות החיים שלך תלויה בכך ולא משנה הסיבה לבחירה זו – זו עובדה. ייתכן ורצית לרדת במשקל, לאזן בדיקות דם, הרגשה טובה יותר, שיפור כושר גופני ועוד. למה כדאי לך להקפיד על אורח חיים בריא?
By Noa Froman October 18, 2022
החגים נגמרו ורבות מאתנו יוצאת בהצהרות: אני מתחילה עכשיו דיאטה... חוזרת לכושר... השנה אני דואגת לעצמי... אך בפועל אנחנו מתקשות לעמוד ביעדים פשוטים שהצבנו לעצמנו. בואו נודה: הרבה מהדברים שיכולים היו להסב לנו אושר תלויים רק בנו, אז... מדוע אנחנו לא מצליחות ושוב פעם נכשלות? בניגוד לדעה הרווחת, מסתבר שכוח הרצון הוא משאב מוגבל וככל שאנחנו משתמשות בו יותר הוא "מתבזבז" ואנחנו נותרות מרוקנות... ואת המשך אתן כבר מכירות. הבשורות הטובות הן שכוח רצון הוא כמו שריר. ניתן לשמור עליו ולחזק אותו . פרופסור רוי באומייסטר חקר רבות את כוח הרצון בספרו "כח הרצון" והוא מפרט איך אפשר לשמור על כח הרצון, כיצד ניתן למלא מאגרים מחדש והחלק היפה הוא שהכל מלווה ומגובה במחקרים. במאמר זה אני אסקור מספר נקודות הרלוונטית לתחום הירידה (המהנה) במשקל ומה עלינו לעשות כדי לחזק את כח הרצון ולהצליח לרדת במשקל אחת ולתמיד! ראשית אני רוצה שנכיר את הלופ הפיזיולוגי. הלופ (לולאה) היא סוג של מלכודת שמסבירה את אחד הקשיים המשמעותיים בתהליך הירידה במשקל (כמובן ביכולת לשמור על המשקל לאורך זמן). הלופ: כוח הרצון מופעל ע"י גלוקוז (סוכר) וכדי לחזק אותו צריך... למלא את מאגרי הגלוקוז. הבעיה: מה עושים כשרוצים לרדת במשקל? כדי לא לאכול ולא להתפתות לפיתוים אנחנו זקוקים לכוח רצון. אבל כדי שהיה כוח רצון צריך לאכול. מממ... בעיה.
By Noa Froman September 28, 2022
השנה אני יורדת במשקל...! השנה מורידה XXX קילוגרמים! זו אחת ההבטחות הכי פופולאריות לקראת השנה החדשה - לשמור על תזונה, לעסוק בפעילות ספורטיבית ולרדת במשקל ועל הדרך לשפר את הבריאות.
By Noa Froman September 20, 2022
הידעת שלוקח לנו חמישה חודשים להוריד את העודפים שאנחנו צוברות בחגים? את מתפתה לטעום מהמנה הזאת ומזאת, והדודה אומרת לך שאת חייבת לטעום גם את המנה שהיא הכינה. את טועמת גם מהמתוקים של כולם (כי לא נעים וגם די טעים) ואח"כ מנשנשים פיצוחים ואח"כ עוד קצת מתוק וזה מהנה ונעים באותו רגע אבל אז... את מתחרטת, מתבאסת, מרגישה רע, כועסת על עצמך שהגזמת ושוב פעם מוצאת את עצמך אוכלת אוכל שלא תכננת ונשאבת למעגל האכילה והתסכול והאכזבה מעצמך.
פוסטים נוספים...