מה הקשר בין עור זוהר, בריא ויפה לקיץ ותזונה?

מה הקשר בין עור זוהר, בריא ויפה לקיץ ותזונה?

עור הפנים חשוף בקיץ יותר מתמיד לנזקי מזג האויר- החום גורם לזיעה מוגברת אוויר עמוס באבק מצד שני אוויר יבש מהמזגנים וכמובן מושפע מהברכה והים.


תזונה ועור בריא קשורים זה לזה, וכל מה שאנו מכניסים לגוף שלנו ישפיע בסופו של דבר על איך שאנחנו נראים. בעזרת תזונה נכונה אפשר להגן על העור ולשמור עליו צעיר ובריא יותר. שינויים באורח החיים יעזרו לשמור על מראה העור ויגנו עליו מפני נזקי הסביבה והזמן.

העור הוא האיבר הגדול ביותר בגוף שלנו, מהווה מחיצה בין הסביבה החיצונית לסביבה הפנימית. ולכן מצד אחד הוא מושפע ממזג אוויר, זיהום, קרינה של שמש ומצד שני מושפעה מהתזונה שלנו. העור הוא איבר דו כווני – גם סופג מלמעלה וגם מפריש מלמטה. בעיות בעור נוצרות כשהוא נחסם מלמעלה או כשהוא לא מוזן מלמטה.

העור מהווה סוג של מראה שמשקפת את המצב הבריאותי שלנו. פצעונים, יובש, קמטים, גירויים מרמזים על בעיה עמוקה יותר. אחד התפקידים המרכזיים של העור הוא סילוק רעלים.

לטפל בעור בצורה האופטימלית ביותר זה כמו פזל שרק שיש את כל החלקים(המרכיבים) נשיג הטבה מושלמת

*תזונה טבעית ומאוזנת שמכילה את כל אבות המזון

*שתייה מרובה – שמירה על כמות מים קבועה בגוף היא חיונית לתאי הגוף ולמצב העור. כמות השתייה המומלצת היא (2 ליטר מים ביום בממוצע זה גם משתנה מאדם לאדם ע"פ פעילותו והרגלי התזונה שלו)

*תוספי תזונה מותאמים באופן אישיי

*שינה בזמן השינה הגוף מפנה אנרגיה לחידוש ושיקום העור. שינה לא מספקת תתבטא בעור עייף.

טיפולים קבועים קוסמטיים

*תכשירים לעור שמותאמים אישית ומתאמים לעונה.בקיץ מתאים להשתמש בתכשירים טיפוח במרקם קליל יותר על בסיס מים. בנוסף קרם הגנה. וחשוב מאד להקפיד פעמים ביום לנקות את העור.

*חשיפה מבוקרת וחכמה לשמש- קרינת השמש פירושה רדיקלים חופשים מצב המוביל להזדקנות מהירה יותר של העור.

*סטרס- הפחתת הסטרס בחיינו טיפולים אלטרנטיבים. לסטרס מתמשך יש השפעה רבה על אלסטיות העור.

*איזון הורמונלי – כאשר יש מצב של חוסר איזון הורמונלי דבר העלול להשפיע על מראה ומרקם העור- כתמים, פצעים, גירוי, העור מקומט ומדולל יותר

*פעילות גופנית – פעילות גופנית מתונה 3-4 פעמים בשבוע תורמת לבריאות העור. כאשר אנו מבצעים פעילות גופנית יש זרימת דם מוגברת לעור. גם סילוק הרעלים מהגוף יעיל יותר בעת הפעילות הגופנית, וייצור הקולגן שנותן נפח לעור יעיל יותר.


מזה תזונה בריאה?

קודם כל להימנע

מאוכל מעובד ומתועש

משומן מקולקל או מחמצן

להפחית קופאין, סוכר קמח לבן . ח

חשוב מאד לבדוק רגישות למזון אי סבילות, רעילות בגוף ולכן חשוב להתייעץ עם איש מקצוע להתאמה אישית של המזון.

מה נכון לאכול באופן כללי

1. ירקות ופירות, הרבה ומכל הסוגים.

  – מזונות כתומים. גזר, דלעת, בטטה ופפאיה מספקים לנו את הפרו ויטמין A – בטא קרוטן שנחשב לנוגד חימצון חזק השומר על בריאותינו וחשוב מאוד לעור.

– עלים ירוקים מכל הסוגים: בצל ירוק, בזיליקום, נענע, כוסברה, פטרוזיליה, רוקט, חסה, ארגולה,   נבטים ועוד. העלים הירוקים עשירים במינרלים ומהווים מקור טוב לסיליקה שבשילוב עם ויטמין c בונה את הקולגן שכל כך חשוב לבריאות העור. עלים ירוקים גם מכילים סיבים תזונתיים שחשובים לתפקוד מערכת העיכול, וכלורופיל שמסייע בשיפור הובלת החמצן בדם ומהווה נוגד חימצון חזק ביותר שלוקח חלק בטיהור הרעלים מהדם ומהכבד.

– ירקות ממשפחת המצליבים: כרובית, ברוקולי, קולורבי, כרוב. ירקות אלה עשירים בוויטמינים ובנוגדי חימצון חשובים, כמו ויטמין A, ויטמין E ונוגד חימצון בשם לוטאין שמאט את תהליכי ההזדקנות.

-. עשב חיטה – מיץ עשב החיטה עשיר במיוחד בערכים תזונתיים. הוא עשיר בוויטמין C ובמינרלים (אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ). הוא מנקה את הגוף מרעלים, מטהר את הדם, משפר תפקודי כבד ועוזר לתפקוד מערכת העיכול ועשיר בבטא קרוטן.

– . תות, פטל, דובדבן ואוכמניות: בזכות שפע של נוגדי חמצון הם מאיטים הזדקנות מחיזוק את הקולגן שבעור ומשיפור זרימת הדם. מאטים הזדקנות

2. דגנים מלאים: קינואה, כוסמת, דוחן, גריסי פנינה, שיבולת שועל – הם עשירים בוויטמיני B , אבץ ועוד ויטמינים חיוניים לעור ומונעים את ייצור הרעלים וספיגתם במעיים.

3. קטניות עדשים, מאש, לוביה, אזוקי, שעועית, אפונה, חומוס – עשירות בסיבים תזונתיים שמשפרים את תפקוד מערכת העיכול וסופחות גורמים רעילים אל מחוץ לגוף.

4. ביצים וגרעינים: בזכות האבץ. האבץ הוא מינרל חיוני שבין שאר תפקידיו מהווה מרכיב נחוץ ליצירת קולגן. מחסור באבץ עלול לגרום לריפוי איטי של פצעים בעור, כמו פצעי אקנה, ופגמים נוספים. יש שממליצים על תוספת אבץ (כתוסף תזונה) לריפוי אקנה.

5. שמנים חיוניים: כמו אגוזי מלך, שקדים גרעינים, זירעונים בצורתם הטבעית, זרעי פשתן, דגי ים צפוני כמו סלמון שמנים מכבישה קרה ועוד. כל אלה הם חומצות שומן חיוניות – אלו הן חומצות שומן שהגוף שלנו לא יודע לייצר ועלינו לצרוך אותן מהמזון. חומצות שומן אלו משפרות מאוד את מראה העור, עוזרות לשמירה על לחות וריכוך ואף מעודדות ריפוי של מחלות עור שונות. יש לשים דגש על צריכת מזונות עשירים באומגה 3


חומצת שומן אומגה3 חומצות שומן אלה חיוניות לתפקודו התקין של כל תא ותא בגופנו – כולל כמובן תאי העור, ויש להן תפקיד מכריע בשמירה על לחות העור ועל גמישותו ובמניעת הזדקנותו. הן גם מהוות נוגדות דלקת יעילות מאוד, ובכך מעכבות את הזדקנות העור. נמצא גם שהן מרגיעות גירויים ואדמומיות בעור ומסייעות להפחית את רמת הגירוי במקרים של סבוריאה, וכן מסייעות רבות גם לבעיות עור ולמצבים של פסוריאזיס ואקזמה.


הבעיה עם שמנים שכאשר הם מתחממים הם הופכים לשמנים מחומצנים. פירוש הדבר שמן מקולקל ויצירת רדיקלים חופשיים שהופכים להיות חלק מהשומן התת-עורי ותורמים להזדקנות העור. באוכל מעובד ומתועש ושמנים זולים יש הרבה שמן זול מעופש. גם השמן בזרעים עצמם, אחרי שנחשפו לחום, חמצן ואור ומתקלקל.

קלייה של אגוזים מצד אחד גורמת לעיפוש גדול ומצד שני מסתירה את הריח של העיפוש.


חומצת שומן אומגה 6 חומצת שומן חיונית זו מיוצרת בגופנו על ידי אנזימים מחומצת שומן לינולאית בלתי רוויה, שמקורה במזון. במקרה של מחסור, אנזים חיוני זה אינו יכול לתפקד בצורה מיטבית ולייצר מספיק GLA. בעקבות זאת תפקוד העור נפגע קשות. בניגוד למרבית חומצות השומן מקבוצה זו, שצריכה מוגברת שלהן מעודדת תהליכי דלקת וכך מגבירה את הסיכון להזדקנות מואצת של העור ולמחלות עור שונות כמו כן היא מהווה מקור מרכזי לפוֹספוֹלִיפִּידִים, אבני הבניין שמהן עשויים קרומי התאים, ולכן חיונית לבניית קרומי התאים ולייצובם, לשיפור גמישותם ולשיפור חדירותם לקליטת חמצן ויעילותם בהפרשת פסולת (יעילות הפוחתת עם השנים וגורמת לקיצור חיי התאים).

על הכותבת: נועה פרומן - מומחית לירידה במשקל, נטורופטית, רפלקסולוגית, שפית ומעבירת סדנאות לאוכל בריא ומפתחת שיטת I LOVE eat לאורח חיים בריא וירידה מהנה במשקל.

By Noa Froman January 25, 2024
בכל תהליך של ירידה במשקל ואורח חיים בריא נמליץ לשתות מים (והרבה) יחד עם זאת, אפשר ומומלץ להעשיר את המים בעשבי תבלין שונים ומגוונים. לכל עשבי התבלין יש טעם, ריח ויתרונות בריאותיות שונים. אספתי עבורכם מספר עלים נפוצים ואת היתרונות הבריאותיים של כל אחד עבורכם.
By Noa Froman May 21, 2023
שפע של פירות וירקות בשלל צבעים בתקופת החג מאפשר מגוון גדול של סלטים. ממליצה כמובן על כמה שיותר ירקות בתקווה שיתפסו את מקום הפחמימות מהפשטידות והמאפים... ירקות ופירות עשירים בוויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים העוזרים לשמור על תחושת השובע. בנוסף משפרים את תפקוד מערכת העיכול וחשובים לתהליכי ירידה במשקל. בכל ירק או פרי מצויים פיטוכימיקלים-פיגמנטים המעניקים לצמח את צבעו הייחודי. (שמטרתם- הגנה מנזקי הסביבה). אותם פיטוכימיקלים, נותנים הגנה טבעית שונה לגופינו . לכן חשוב שנקפיד לאכול כול יום מחמשת הצבעים.  מהם הצבעים ? מה תרומתו של כל צבע ? ולכל צבע מצורף מתכון לסלט נהדר שמומלץ לא רק בשבועות.
By Noa Froman February 23, 2023
אנשים רבים נמנעים מיציאות למסעדות, או לחופשות בגלל החשש מהעלייה במשקל, או לחלופין "שוברים" את הדיאטה (אוי כמה שאני לא סובלת את המילה הזו) או את תהליך הירידה במשקל. מסעדות זה כיף! חופשות זה חשוב! והחדשות הטובות הן שאפשר לצאת, ליהנות ועדיין לשמור על המשקל. איך עושים את זה? מוזמנים לצפות במדריך שהכנתי עבורכם וכולל כמה טיפים חשובים:
By Noa Froman January 16, 2023
מנשנשים פירות מיובשים (לפעמים).... מי לא? היד מושטת לעבר הצלחת היפיפייה של הפירות והאגוזים ו...הופ, בלי להרגיש אפשר להגיע לכמה מאות קלוריות. בפירות יבשים מסורתיים, אין תוספת סוכר. המתיקות שלהם נובעת מעצם הייבוש וריכוז הסוכר הנוצר בתהליך טבעי כתוצאה מצמצום הנוזלים. חשוב לדעת: הערך הקלורי ב-100 גרם פרי מיובש הוא פי 5 יותר גבוה מאשר בפרי רגיל. אבל בהרגשה שלנו זה משהו קטן... מצומק... מי בכלל סופר את זה... פירות מיובשים - איך הכל התחיל? ייבוש הפירות התחיל בימי קדם. המטרה הייתה לשמור את המזון בהיעדר אמצעי קירור. תהליך הייבוש מאפשר לנו: (1) ליהנות מהפירות גם מחוץ לעונתם (2) חיי מדף ארוכים יותר מכיוון שחיידקים לא יכולים לחיות בסביבה שאין בה מים. לכן הפירות המיובשים נוחים לייצוא וההפצה ואנחנו, כלקוחות נהנים מהמגוון ומהמבחר. בעבר, תהליך ייבוש הפרי היה טבעי לחלוטין – הכוונה, ייבוש רק מהשמש, מה ששמר על ערכו התזונתי הגבוה של הפירות. כיום, הפירות היבשים מיובשים בתהליכים תעשייתיים: - על מנת לזרז את תהליך הייבוש והארכת חיי המדף של הפרי, משתמשים בחומרים משמרים ונגזרות סולפיטים, כמו דו תחמוצת הגופרית E-220 להקניית מראה וצבע אטרקטיבי לפרי מוסיפים מי סוכר, המשפרים את הברק ומגדילים את המשקל . לחלק מהפירות מוסיפים סוכר לבן וחומרי זיגוג, כמו E905. בתהליך הייבוש, הפרי מאבד מים רבים, מצטמק ומאבד את רוב משקלו המקורי. ריכוז הסוכר בפרי היבש גבוה יותר ולכן גם טעמו דומיננטי והוא בעל ערך גליקמי גבוה, ועתיר ביותר בקלוריות. למרות שהרבה חשבים שזה נשנוש טוב בתהליכים של ירידה במשקל אני לא ממליצה. זה פחות משביע, מקפיץ את הסוכר ולרוב יתסף עוד "חבר" קשה לעצור באחד, קשה להפסיק. אם אתם כבר מחליטים לאכול פרות מיובשים עדיף פירות אורגניים (אשר גדלו ויובשו ללא דשנים, חומרי הדברה וכימיקלים) ולשלב אותם עם אגוזים (בהמשך יפורט). כמה מילים על התמר הפופולרי אתחיל ואומר שהתמר שונה מכל הפירות המיובשים. חשוב להבין שפירות התמר מתייבשים כבר על העץ מה שהופך אותם למעשה לפירות יבשים "אמיתיים" ומבדיל אותם מפירות מיובשים בתהליך תעשייתי. הם נחשבים לבריאים ומזינים. התמר יכול להוות בהחלט פתרון כשרוצים משהו מתוק, בריא, ושייתן לנו אנרגיה (ולכן ספורטאים רבים משתמשים בו כמקור אנרגיה זמינה במהלך האימון ולאחריו). בתמרים אין כימיקלים, ולאיכותיים שבהם גם לא מוסיפים סוכר. אני ממליצה לשלב את התמרים עם אגוזים או גרעינים. כמה מילים על פיצוחים אנשים רבים חוששים מאכילת אגוזים וגרעינים ברמה יומיומית כי לדבריהם הם משמנים. אז באו נעשה סדר אחת ולתמיד: בשנים האחרונות הוכח שאכילה יומיומית של אגוזים ושקדים מפחיתה את הסיכון למחלות לב, בנוסף מפחיתה את רמות הכולסטרול ה"רע" - LDL וסייעה להפחית רמות שומנים בדם. ההשפעה הבריאותית המטיבה נובעת, בין היתר, מהרכב חומצת השומן במזונות אלו. האגוזים מכילים חומצות שומן חד בלתי רוויות, האופייניות גם לשמן זית. האגוזים עשירים בסיבים, חלבון ויטמין ומינרלים. אני ממליצה (כפי שציינתי קודם) לשלב אגוזים עם פירות ותמרים - היות והאגוזים ממתנים את עליית הסוכר בדם לאחר אכילת פירות. בשל תכולת השומן שלהם המאיטה את קצב ספיגת הסוכר. הפירות, בתורם, משפרים את ספיגת המינרלים מהאגוזים. בקיצור - שילוב מנצח! *חשוב להוסיף שקליה של שקדים ואגוזים פוגעת ברכיבי השומן ולגרום לאבדן מינרלים. לכן תמיד נעדיף אגוזים טבעיים וטריים, לא מומלחים ולא קלויים. מי שרוצה לרדת במשקל יכול/ה ליהנות מ- 1-2 תמרים ביום ומשאר הפירות המיובשים, אך לא מומלץ לצרוך כמות גדולה יותר ועדיף לא להיות בקרבתם אחרת זה לא יגמר בטוב עם המשקל. *** בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman December 18, 2022
חג חנוכה מתקרב והמאפיות מציעות לנו שלל פיתויים וספגניות כבר חודש מראה... חג חנוכה - חג השמן - מציע לנו שלל פיתויים טעימים, מטוגנים ועתירי קלוריות שבוודאי ולא הולכים יד ביד עם אורח חיים בריא וירידה במשקל. מה בכל זאת תוכלו לעשות? או. טוב ששאלתן. מוזמנות לקרוא את המאמר הבא :) היות ומדובר בחג השמן חשוב להתחיל ולהבין את המידע החשוב (כן, והוא קצת "מבאס") הבא: מה קורה לשמן במהלך הטיגון? במהלך הטיגון החימום בטמפ' גבוהה מגיע לנקודה שנקראת נקודת עישון –זוהי נקודה שבה השמן מתחיל להתפרק וכתוצאה מהפירוק נוצרים חומרים שונים, שבשמם הכולל נקראים “חומרים פולריים”. אלו חומרים מזיקים וככל שמחממים את השמן יותר נוצרים יותר מחומרים אלו. בנוסף במהלך החימום השמן גם מתחמצן. חשיפה עודפת לחומרים הללו בשילוב עם חמצון השמן עלולה להוביל לעלייה בתהליכים דלקתיים ולחץ חמצוני בגוף, ובכך – על פי מחקרים - גורמת לעלייה בסיכון למחלות לב וכלי דם, הגברת הפוטנציאל לסרטן, להגברת הסיכון לחלות באלצהיימר, הזדקנות מוקדמת של העור ופגיעה ברקמות. איך זה משפיע על המשקל שלנו? השומן חודר למזון בכמות גבוהה ומעלה את ערך הקלורי של אותו מאכל בצורה משמעותית. מחקרים מראים שאנחנו נוטים לאכול כמויות גדלות יותר כאשר אוכל מטוגן. יש להניח שזה נובע מטעם המזון של האוכל המטוגן שרובינו אוהבות (גם עניין פיזיולוגי-פסיכולוגי וגם עניין של התרבות שבה אנו חיות שבה קיים לא מעט אוכל מטוגן). סופגנייה שעברה טיגון מכילה בסביבות 30% שומן מחומצן גם מזיק בריאותית וגם עתיר קלוריות. אבל... מניסיוני האישי ושל מטופלות רבות שבהן טיפלתי בתהליכי ירידה במשקל - טעם הוא עניין נרכש. לאחר שמתרגלים לאכול לא מטוגן, קשה מאד לחזור לאכול אוכל מטוגן היות והגוף מגיב בהרגשה לא נעימה. המשמעות עבורכן: יש אור בריא בקצה המנהרה (בכל זאת, מדובר גם בחג האורות, נכון?). אם אתן כבר מטגנות - הנה מספר טיפים לטיגון נכון ופחות מזיק: שימוש במחבת אנטי-סטיק/שימוש בתרסיס שמן יכול לסייע להפחית את צריכת השמן בטיגון. לקנות שמן רק מכבישה קרה ולא שמנים מזוקקים ולשמור את השמן במקום קריר ומוצל, ובכלי כהה, על מנת למנוע חמצון. הקפידו לא לחמם את השמן יותר מדי (לשרוף את השמן), הטמפרטורה המומלצת לטיגון היא 180 מעלות. מומלץ להוסיף שן שום או מעט גזר לתוך השמן בעת הטיגון כדי להפחית את תהליך החמצון. תבלו והמליחו רק אחרי הטיגון. התיבול עלול להגביר את השינויים בשמן. אל תעשו שימש חוזר בשמן (נכון זה עולה יותר, אבל גם מחיר הבריאות שלנו חשוב יותר). השתדלו לטגן לזמן קצר. באיזה שמן לטגן? נעשה את זה פשוט, בשני משפטים כדי שלא תסתבכו: כשאתן צריכות טיגון לזמן קצר – שמן זית איכותי, כתית מעולה בכבישה קרה כשאתן צריכות טיגון ארוך - שמן קוקוס או שמן זרעי ענבים הבנו למה לא לטגן (או לפחות לצמצם למינימום), אז מה כן?... לאפות ! איך תהפכו כל לביבה לבריאה, מזינה ואפויה? ירק - לרוב הבסיס של לביבה הוא ירקות. כמעט מכל ירק אפשר להכין לביבה וגם לשלב מספר ירקות. חשוב להקפיד שלא יהיו הרבה נוזלים בלביבות(אם הירקות מפרשות נוזלים לסחוט ולסננן היטב). עשבי תבלין - הזדמנות נהדרת לאכול עוד קצת ירוק! תעשירו את טעם הלביבה בעשבי תבלין כמו פטרוזיליה, כוסברה, נענע, תימין, בצל ירוק וכדומה. "דבק" כדי לחבר את הלביבה ולהצליח ליצור צורה מוסיפים לרוב קמחים (עמילין). במקום קמח לבן מומלץ לשלב קמח כוסמין. אופציה מעודפת נוספת הם קמחים ללא גלוטן כמו: קמח עדשים כתומות, קמח חומס, קמח שקדים. זה נותן ללביבה טעם מיוחד ועשיר שאתן חייבות לנסות. לגבי ביצה אני ממליצה להוסיף ביצה זה נותן עוד קצת חלבון. לטבעונים שבינינו לא חובה להוסיף ביצה. קראנצ'יייי - אוהבים מרקם קראנצ'י? תוסיפו מעט גרעינים , שקדים או אגוזים. טיגון - כבר הבנו שפחות מומלץ. ממליצה לאפות בתנור. הדרך הנכונה והמומלצת לאפיה בתבנית: נניח נייר אפייה ובעזרת מברשת נשמן את הנייר. מעל נסדר את הלביבות ונשמן אותן קלות (גם את החלק העליון של הלביבות). נאפה בחום יחסית גבוה כ-190-200 בסביבות 15-20 דקות. *** חשוב: אם בכל זאת אתן חייבות סופגנייה או לביבות מטוגנות אז עשו זאת בהקפדה ובתכנון מראש. תעופו על הסופגנייה הכי "מפונפנת" או הלביבה הכי מתוקה ושומנית בשביל ההרגשה והסיפוק אבל פעם אחת לכל החג . בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman November 27, 2022
מה הקשר בין השמנה, תזונה ומחלות חורף? השמנה זהו אחד מגורמי הסיכון ל"מחלות חורף", בנוסף אצל אנשים עם עודף משקל, גם אם מדובר בעודף משקל נמוך של מספר קילוגרמים בודדים , זמן ההחלמה עלול להיות ארוך יותר וקיים יותר סיכוי לסיבוכים. קיים קשר הדוק ודו כיווני בין תזונה נכונה לחוזקה של מערכת החיסון ויכולתה להתמודד עם כל הנדרש בהגנה ושמירה על גופנו. חשוב שנבין שאכילה נכונה מצד אחד תוביל לתפקוד מערכת חיסון טובה יותר ומצד שני תעזור להיפתר מעודפי משקל (המכבידים על מערכות הגוף, ביניהן גם מערכת החיסון). במילים אחרות: אנחנו מרוויחות כפליים . על מה חשוב להקפיד כשאנחנו מדברות על תזונה, משקל ומערכת חיסון? להרבות בירקות בדגש על עלים ירוקים ונבטים ירוקים. אלו המזונות שמכילים את המגוון הגדול ביותר של חומרים נוגדי חימצון, חומרים בעלי תכונות אנטי-ויראליות ואנטי חיידקיות והירקות, כאמור, עשירים בוויטמינים. חשוב: להקפיד לאכול לא רק ירוקים אלא ירקות מכל הצבעים. * אחד הדגשים שאני מלמדת את כל מי שמגיעה אלי לתהליך ירידה במשקל הוא לאכול חצי צלחת של ירקות בכל ארוחה (אפשר גם מבושלים, אבל עדיף שלפחות רבע צלחת תורכב מירקות חיים). לשתות חליטות מגוונות של צמחים המכילים חומרים בעלי תכונות אנטי-ויראליות ואנטי חיידקיות, כגון: תה עלי זית, חליטת רוזמרין, חליטת שיבה, חליטת גי'נג'ר, חליטת מרווה ועוד. * שתייה זו אחת ההמלצות החשובות בתהליך ירידה במשקל. בכלל, בחורף יש נטייה לשתות פחות דבר העלול להוביל להתייבשות הגוף ולהיחלשות מערכת חיסון ולעליה במשקל. הקפידי על שתיה. לא קל לצאת מהבית בחורף כשקר וגשום ולעשות פעילות גופנית. אבל פעילות גופנית סדירה וקבועה. היא מחזקת את מערכת החיסון, מסייעת בהזרמת דם, משפרת את מצב הרוח ומסייעת בתהליך הירידה במשקל. לילה טוב? להקפיד על שינה טובה. חוסר שינה מחליש את מערכת החיסון. זהו אחד אחד מהכללים שמקפידים עליהם בתהליך מקצועי של ירידה במשקל. צריכה מספקת של ויטמינים ומינרלים נחוצה כדי שמערכת החיסון תוכל לפעול בצורה תקינה. חשוב במיוחד להקפיד על צריכה של ויטמין D, ויטמיני B (בדגש על B12 ,B6 וחומצה פולית), ויטמין A (בטא קרוטן) וויטמין E וויטמין C. חומצה פולית, אבץ , מגנזיום. בשביל שלא נסבול מחוסרים צריך להקפיד לאכול אוכל ביתי ולהימנע ככל הניתן מאוכל מעובד. לצרוך מספיק חלבון, מספיק שומן, קטניות דגנים ואת כל 5 צבעי הירקות. חלק מתהליך הירידה במשקל הוא בניית תפריט תזונה המתאים לאורח החיים שלך ולמאכלים אליהם את מתחברת יותר כדי שתשמרי על תזונה התומכת בתהליך, כדי שלא תהיי מוגבלת, שלא תהיי רעבה והכי חשוב: כדי שתיהני מהתהליך ומהתוצאות. במידת הצורך נחזק את הגוף בצמחי מרפא, תוספי תזונה . אני מאמינה שנכון קודם כל להתחיל עם תזונה נכונה ורק אז לשקול להוסיף תוספי תזונה ורק במידת הצורך. מחקרים רבים הוכיחו שלתזונה קיימת השפיע רבה על פעילות של מערכת החיסון ועל-ידיי כך לסייע לא רק במניעת מחלות אלא גם בשמירה על משקל תקין לאורך שנים. *** זו הזדמנות שלך לעבור את החורף בריאה יותר ולהוריד במשקל בזמן שהרבה נשים דווקא מעלות בחורף. זה יותר פשוט ממה שאת חושבת :) בזכות ניסיון מעשי של 20 שנים ועבודה בתחום אני יודעת שלא קל לנסות ולרדת במשקל לבד. שלא קל לשנות הרגלים. שזה לא פשוט לשנות את אורח החיים לאורח חיים בריא וזה כמעט בלתי אפשרי לעשות זאת לבד. מעוניינת לרדת במשקל? להתחטב? לצמצם היקפים? לשפר את רמות האנרגיה? ולעשות זאת בהנאה, בצורה מדורגת ומתאימה לאורח החיים שלך? אני כאן עבורך.
By Noa Froman November 3, 2022
רק את יכולה להחליט לבחור בגוף שלך ובבריאות טובה ולמה כדאי לך לבחור? המזון שאת אוכלת אחראי לבניית הגוף שלך ולתפעולו. איכות החיים שלך תלויה בכך ולא משנה הסיבה לבחירה זו – זו עובדה. ייתכן ורצית לרדת במשקל, לאזן בדיקות דם, הרגשה טובה יותר, שיפור כושר גופני ועוד. למה כדאי לך להקפיד על אורח חיים בריא?
By Noa Froman October 18, 2022
החגים נגמרו ורבות מאתנו יוצאת בהצהרות: אני מתחילה עכשיו דיאטה... חוזרת לכושר... השנה אני דואגת לעצמי... אך בפועל אנחנו מתקשות לעמוד ביעדים פשוטים שהצבנו לעצמנו. בואו נודה: הרבה מהדברים שיכולים היו להסב לנו אושר תלויים רק בנו, אז... מדוע אנחנו לא מצליחות ושוב פעם נכשלות? בניגוד לדעה הרווחת, מסתבר שכוח הרצון הוא משאב מוגבל וככל שאנחנו משתמשות בו יותר הוא "מתבזבז" ואנחנו נותרות מרוקנות... ואת המשך אתן כבר מכירות. הבשורות הטובות הן שכוח רצון הוא כמו שריר. ניתן לשמור עליו ולחזק אותו . פרופסור רוי באומייסטר חקר רבות את כוח הרצון בספרו "כח הרצון" והוא מפרט איך אפשר לשמור על כח הרצון, כיצד ניתן למלא מאגרים מחדש והחלק היפה הוא שהכל מלווה ומגובה במחקרים. במאמר זה אני אסקור מספר נקודות הרלוונטית לתחום הירידה (המהנה) במשקל ומה עלינו לעשות כדי לחזק את כח הרצון ולהצליח לרדת במשקל אחת ולתמיד! ראשית אני רוצה שנכיר את הלופ הפיזיולוגי. הלופ (לולאה) היא סוג של מלכודת שמסבירה את אחד הקשיים המשמעותיים בתהליך הירידה במשקל (כמובן ביכולת לשמור על המשקל לאורך זמן). הלופ: כוח הרצון מופעל ע"י גלוקוז (סוכר) וכדי לחזק אותו צריך... למלא את מאגרי הגלוקוז. הבעיה: מה עושים כשרוצים לרדת במשקל? כדי לא לאכול ולא להתפתות לפיתוים אנחנו זקוקים לכוח רצון. אבל כדי שהיה כוח רצון צריך לאכול. מממ... בעיה.
By Noa Froman September 28, 2022
השנה אני יורדת במשקל...! השנה מורידה XXX קילוגרמים! זו אחת ההבטחות הכי פופולאריות לקראת השנה החדשה - לשמור על תזונה, לעסוק בפעילות ספורטיבית ולרדת במשקל ועל הדרך לשפר את הבריאות.
By Noa Froman September 20, 2022
הידעת שלוקח לנו חמישה חודשים להוריד את העודפים שאנחנו צוברות בחגים? את מתפתה לטעום מהמנה הזאת ומזאת, והדודה אומרת לך שאת חייבת לטעום גם את המנה שהיא הכינה. את טועמת גם מהמתוקים של כולם (כי לא נעים וגם די טעים) ואח"כ מנשנשים פיצוחים ואח"כ עוד קצת מתוק וזה מהנה ונעים באותו רגע אבל אז... את מתחרטת, מתבאסת, מרגישה רע, כועסת על עצמך שהגזמת ושוב פעם מוצאת את עצמך אוכלת אוכל שלא תכננת ונשאבת למעגל האכילה והתסכול והאכזבה מעצמך.
פוסטים נוספים...