האם אפשר לרזות בלי ספורט???
השאלה הזו היא אחת השאלות הנפוצות, אך היא רלוונטית
במיוחד
בימים אלו. שוב פעם סגר, חורף, קר רטוב כל המכונים סגורים והחוגים השונים גם כן.
הכי פשוט לרבוץ בבית על הספה... נכון?
נחזור לשאלה: קודם כל התשובה היא כן - בתור מומחית לירידה במשקל, אפשר לרדת במשקל ללא ספורט, אבל בלתי אפשרי לחיות חיים בריאים אנרגטיים להראות חטובות וחיוניות בלי ספורט בכלל. בנוסף קשה יותר לשמור על המשקל החדש לאורך זמן בלי פעילות ספורטיבית קבוע.
ראשית חשוב שנבין מה השפעת הספורט על גופנו, מה נכון לאכול לפני ואחרי אימון?
ספורט = הנעה
פעילות גופנית לא מניעה רק את השרירים והעצמות, היא יוצרת תנועה גם במערכת העיכול, במערכת העצבים, בכלי הדם שלנו, ותתפלאו- גם בחשיבה שלנו.
מרגישות תקועות- במחשבות, עצירות, רגשית... לספורט ולתנועה בהחלט יש חשיבות להצלחת התהליך.
ספורט = שיפור הביטחון העצמי ותחושת המסוגלות
ביצוע פעילות גופנית באופן קבוע והתמודדות עם תחושת "הלא מסוגל" מחזק אותנו מנטלית ומשפיע על כל תחומי החיים. היכולת של הצבת אתגרים ועמידה בהם (הליכה
קבוע לאימון, סיום אימון בהצלחה) תתרום לתחושת ההצלחה האישית ובכך תעצים אתכן ותגרום לכן להרגיש מסופקות, תשפיע על כל מערך החיים שלכן.
ספורט = העלאת רמת האנרגיה והריכוז לאורך היום
אנדורפינים המופרשים במוחנו בזמן פעילות גופנית מגבירים את רמת האנרגיה הפיזית והמנטלית שלנו, לכן לאחר אימון טוב נרגיש יותר נמרצים ומוכנים להתמודד עם מטלות החיים. באופן מפתיע נרגיש פחות עייפות, אפילו עם נישן פחות.
ספורט = שינה טובה יותר
הוכח שאיכות השינה של אנשים המקיימים פעילות גופנית סדירה גבוהה מזו של אנשים שאינם פעילים גופנית. העוסקים בפעילות גופנית נרדמים בלילה בקלות רבה יותר, סובלים פחות מנדודי שינה ומהפרעות אחרות בשינה.
ספורט = שיפור מצב הרוח והפחתת סטרס
פעילות גופנית, גם אם היא מתונה, משפרת את מצב הרוח ואף עשויה למנוע או לשפר במצים של דכדוך בכל גיל. מחקרים רבים הוכיחו כי פעילות ספורטיבית גורמת להגברת ההפרשה של חומרים שונים במוח, ובהם אנדורפין וסרוטונין. חומרים אלה מדמים השפעה של מורפין על הגוף. הם משרים תחושת רוגע ואף תורמים להפחתה בכאבים.
ספורט = בנייה וחיזוק של השרירים בגוף
שומר מפני בריחת סידן ומינרלים מהעצמות ומהפרקים ומוריד לחץ דם.
ספורט = הגברת קצב חילוף החומרים
שילוב ספורט אנאירובי עם אירובי. השרירים הם צרכני אנרגיה הכי גדולה בגוף לכן הגדלת מסת השריר תשפיע על קצב חילוף החומרים באופן משמעותי לטווח הארוך. פעילות אירובית כמו ריצה, ריקוד, אופנים מעלה את קצב חילוף החומרים לטווח קצר של מספר שעות. לכן מאד ממליצה לשלב את שני סוגי הפעילות מספר פעמים בשבוע.
ספורט = משפר את תפקוד מערכת הלב וזרימת הדם
מגדיל נפח הראות, מוריד דופק. בזמן פעילות ספורטיבית מוגברת נדרשת לתאי הגוף תוספת אנרגיה דבר היוביל להגברת האצת קצב הנשימה והגברת קצב הזרמתהדם לרקמות ע"י הלב.
ספורט = משפר תפקוד מערכת העיכול
מגביר ניקוי רעלים באופן טבעי. מסייע למנוע עצירות, מפחית כולסטרול,
וכמובן ספורט משפיע על הנראות ומשקל הגוף שלנו ותומך בתהליך ירידה במשקל.
הבנו והשתכנעו שספורט זה חשוב וצריך להיות חלק משגרת החיים של כל אחת ואחת. לא פחות חשוב למצוא ספורט ופעילות גופנית נכונה למצבינו ליכולתנו ושעושה לנו טוב.
חשוב לי להוסיף שאין צורך להיות ספורטאית מקצועית ולהתאמן שעות כל יום כדי ליהנות מהתוצאות. מספיק להיות ספורטאית חובבנית ולעסוק 3 פעמים בשבוע לפחות 40 דקות כדי ליהנות מהיתרונות ולתמוך בירידה במשקל.
ללא ספק הספורט תומך ועזור בתהליך הירידה וכמו כן לתזונה יש השפעה מרבית על תהליך זה.
תזונה נכונה משפיעה על הביצועים במהלך הפעילות, על התאוששות ובניית השריר לאחר הפעילות הגופנית, משפיעה על שריפת שומן ועל היכולת שלנו לרדת במשקל ולשמור על משקל התקין לאורך זמן.
המפתח להצלחה מרבית בירידה במשקל וכמובן לחיים בריאים יותר, הוא שילוב נכון בין דיאטה, ספורט ותמיכה שוטפת.
הפעילות הגופנית צורכת אנרגיה גבוהה מהרגיל ולכן התזונה חייבת לספק ערך קלוריות גבוה מצד אחד ולמנוע העלאת המסה השומנית של הגוף מצד שני. התזונה צריכה להיות מותאמת לסוג הפעילות הגופנית
שאותה מבצעים ואופי ותוכן התזונה צריך להיות מותאם אף הוא לפני האימון, לאחר האימון, ואם האימון ארוך – גם במהלכו.
שעתיים לפני הפעילות יש לאכול פחמימות מורכבות החיוניות להגדלת מאגרי סוכרים (גליקוגן) בכבד ובשרירים. מונעת תחושת רעב וירידה ברמת הסוכר בדם. ויחד עם זאת חשוב שלא תגרום לאי נוחות במהלך הפעילות.
דוגמאות לפחמימות מורכבות: אורז מלא, לחם כוסמין מלא, שיבולת שועל, כוסמת, דוחן.
לפני פעילות אפשר פרי כדי לספק סוכר זמין. או במידה והפעילות ארוכה יותר משעה וחצי אפשר תוך כדי הפעילות לאכול פרי.
לאחר הפעילות יש להחזיר לגוף נוזלים, ולתקן נזקים בשרירים וברקמות.
ולכן חשוב קודם כל לשתות מספיק נוזלים. אם מרגישות חולשה לאכול איזה פרי.
בערך חצי שעה – שעה אחרי האימון, לשבת לאכול ארוחה שכוללת חלבון מהחי (ביצה/דג/עוף/בשר) או חלבון מהצומח (טופו/ קטניות) הרבה ירקות בדגש על ירקות ירוקים מאד חשובים לשיקום הגוף. אפשר להוסיף פחמימה מורכבת כמו אורז מלא/בטטה/קינואה/דוחן. ויש לכם ארוחה מושלמתקחי בחשבון שאם את לא רגילה להתאמן לוקח זמן לגוף להיכנס לכושר ולהיפטר מה"חלודה". כדי להגיע לשלב שבו נרגיש שיפור ואפילו נהנה, צריך לתת לגוף כמה אימונים, להיות סבלנית ולאהוב את עצמך!
אחרי שהשתכנעת ולמדת מה נכון לאכול... באילו ימים השבוע את מתאמנת?
מוזמנת לשתף בחוויה :)