תבשיל קינואה ועדשים
אופן ההכנה:
לטגן קלות בסיר את הבצל עם קצת שמן להוסיף את הקינואה ולערבב
להוסיף לסיר 2 כוסות מים ולהביא לרתיחה , לתבל עם מלח, פלפל בהרט ולהנמיך את האש, לבשל כ – 20 דקות בסיר מכוסה.
בינתיים בסיר נפרד לבשל את העדשים עם קצת מים כמון עד שהם רכים אבל לא מדי. לסנן את המים שנותרו בסיר.
כשהקינואה מבושלת ומוכנה לערבב עם העדשים ועשבי התבלין. לטעום במידת הצורך להוסיף עוד מלח.
אפשר להגיש חם או קר עם טחינה מעל.
בתוספת סלט זו ארוחת ערב משלמת.
בתאבון
מרכיבים:
- 1 כוס קינואה אדומה (אפשר גם לבנה או שחורה)
- 1 כוס עדשים שחורים (מונבטים או מושרים כשעתיים במים)
- 1 בצל קצוץ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- חופן כוסברה קצוצה
- מעט נענע קצוצה
- 1/2 כפית בהרט
- 1/2 כפית כמון
- מלח ופילפל