תבשיל דאל 

זאת מנה לכל הצמחונים, הטבעונים ומי שרוצה לפעמים לאכול ללא בשר.
דל הוא תבשיל עדשים שלקוח מהאוכל ההודי (בהודו עני העם אוכלים את זה )אצלי בבית זאת מנה מפנקת עם ריח נפלא טעמים חזקים וטובים. מנה פשוטה טעימה ומרגשת. עשירה בברזל, ויטמינים ודיאטתית. ממליצה להגיש אותה עם אורז מלא. 

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר קטן, מוסיפים את מקל הקינמון, זרעי הכמון, זרעי החרדל וזרעי הכוסברה, כאשר הזרעים מתחילים לפצפץ, מוסיפים את הבצל ומבשלים מספר דקות עד שהבצל הופך לשקוף. מוסיפים את הג'ינג'ר, השום והקארי וממשיכים לבשל עוד כשתי דקות. 
מוסיפים את העגבניות, המלח ושאר התבלינים וממשיכים לבשל עוד מספר דקות. 
מוסיפים את העדשים הכתומים ומים עד כיסוי העדשים ומבשלים 40 דקות.

מרכיבים:

  • חבילת עדשים כתומים 
  • 2 בצלים
  • 1/2 קילו עגבניות אדומות בשלות
  • 4 שיני שום
  • צ'ילי אדום קצוץ
  • קצת ג'ינג'ר 
  • כף זרעי כמון
  • כף זרעי כוסברה
  • כף זרעי חרדל
  • מקל קינמון
  • 2 כפות אבקה או משחה של קארי
  • כפית כורכום
  • צרור כוסברה
  • מלח ופלפל

בתאבון