שייק ירוק קלאסי
העיקרון בשייקים חוזר:
* קבוצה של עלים ירוקים - עליי קייל, תרד, ארוגולה, עלי בייבי, חסות למיניהם, עלי מנגולד, פטרוזיליה, נענע ועוד
*פירות - כל פרי בעונה ואף פירות יער קפואים
ירקות - סלרי, גזר, מלפפון, שומר, סלק
"מזונות על" - צ׳יאה, ספירולינה, פולי קקאו, , שמן קוקוס, גוג'י ברי ועוד.
נוזלים - מים, קרח, חלב שקדים, חלב אגוזי לוז, חלב קוקוס.
היחס בין הפירות לירוקים משתנה. אני ממליצה יחס של 3:1 לטובת עלים הירוקים.
במידה ולא מספיק מתוק אפשר להוסיף תמר.
חשוב לגיוון בעלים ופירות.
אופן ההכנה:
לטחון הכל בבלדר היטב היטב
מרכיבים:
שייק בסיסי (מנה ליחיד)
- 1 תפוח
- 1/2 בננה/ 1 תמר
- 2 כוסות עלים ירוקים(תרד, מנגולד, עליי קייל, נבטים)
- חופן פטקוזליה/סלרי/נענע/רוקט
- אפשר להוסיף ירק
- 1 כפית ספירולינה/ צ'יאה
- פלח לימון
- מים +קרח