שייק ירוק קלאסי

העיקרון בשייקים חוזר:
* קבוצה של עלים ירוקים - עליי קייל, תרד, ארוגולה, עלי בייבי, חסות למיניהם, עלי מנגולד, פטרוזיליה, נענע ועוד 
*פירות - כל פרי בעונה ואף פירות יער קפואים
ירקות - סלרי, גזר, מלפפון, שומר, סלק
"מזונות על" - צ׳יאה, ספירולינה, פולי קקאו, , שמן קוקוס, גוג'י ברי ועוד.
נוזלים - מים, קרח, חלב שקדים, חלב אגוזי לוז, חלב קוקוס.
היחס בין הפירות לירוקים משתנה. אני ממליצה יחס של 3:1 לטובת עלים הירוקים.
במידה ולא מספיק מתוק אפשר להוסיף תמר. 
חשוב לגיוון בעלים ופירות.

אופן ההכנה:

לטחון הכל בבלדר היטב היטב 

מרכיבים:

שייק בסיסי (מנה ליחיד)
  • 1 תפוח
  • 1/2 בננה/ 1 תמר
  • 2 כוסות עלים ירוקים(תרד, מנגולד, עליי קייל, נבטים)
  • חופן פטקוזליה/סלרי/נענע/רוקט
  • אפשר להוסיף ירק 
  • 1 כפית ספירולינה/ צ'יאה
  • פלח לימון 
  • מים +קרח


בתאבון