שווארמה טופו

פתרון לארוחה נהדרת ב־10 דקות עבודה

אופן ההכנה:

פורסים את גוש הטופו לרצועות דקות – הכי נוח בעזרת קולפן ירקות.

מזלפים שמן זית ומפזרים את התבלינים. מערבבים היטב ומשהים בצד לפחות 15 דקות (אפשר גם יותר).

פורסים את הבצל לרצועות דקות, את השום לפרוסות או גפרורים, ואת הפטריות. קוצצים את הכוסברה והפטרוזיליה.

במחבת גדולה או סיר רחב, מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד להזהבה.

מוסיפים את הטופו והשום, וממשיכים לטגן על אש בינונית-גבוהה עד שהטופו מזהיב (כ־5–10 דקות).

מוסיפים את הירק הקצוץ ומגישים עם טחינה וצ'יפס ירקות.

מרכיבים:

  • שמן זית
  • 1 בצל גדול
  • 2 שיני שום
  • 1 חבילת טופו
  • חבילת פטריות (לא חובה)
  • צרור כוסברה או/ו פטרוזיליה
  • תבלין שווארמה (או תערובת: כמון, כורכום, פפריקה רגילה/מעושנת)
  • מעט מלח ופלפל שחור גרוס

בתאבון