קרקרים שיפון 

שמתחשק לנו משהו קטן ובריא, אנחנו מסתובבות מחוץ לבית ורוצות לקחת איתנו משהו, זה אחד הפתרונות המושלמים. קרקר שיפון דיאטתי פשוט ומהיר הכנה. בניגוד לרוב הקרקרים הקנויים אנחנו יכולת לשלוט באיכות הקמח והסוכר וליצור את הקרקר המושלם עם הטעמים שאנחנו הכי אוהבות. הבעיה היחידה שכל המשפחה הולכת לכרסם... ולכרסם... עד הפירור האחרון.

אופן ההכנה:

מערבבים הכול ביחד ליצירת בצק אחיד (אפשר ביד או במיקסר).
מרדדים לעובי דק מאוד על גבי ניר אפייה (מספיק ל2 תבניות).
חותכים (מסמנים) את הגודל הרצוי של הקרקרים.
מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך 15.

מרכיבים:

  • 2 כוסות קמח שיפון
  • כוס סובין שיבולת שועל
  • כפית שטוחה מלח
  • כף סוכר
  • 1/4 כפית סודה לשתייה
  • 1/2 כוס גרעינים / שומשום / אגוזים וכ"ו
  • אורגנו יבש / זעתר יבש
  •  1/3 כוס שמן זית
  • 1.5 - 1 כוס מים רגילים

בתאבון