קרבל תפוחי עץ – ללא סוכר וגלוטן

קרבל תפוחים הזה בהחלט קינוח שמותר. יש כאלה שלא הקראו לזה קינוח
מי שמקפיד לאכול ללא סוכר ומתחשק לו משהו מפנק זה אופציה נהדרת. מי שחייבת את הסוכר יכלה להוסיף קצת סוכר לפירורים או/ו לתפוחים. גם בלי סוכר זה ממש טעים. מתאים לכל תהליך של ירידה במשקל ושמתחשק לנו משהוא בריא ומהיר.

אופן ההכנה:

קולפים וחותכים את התפוח לקוביות.
במחבת עם קצת שמן או חמאה מקפיצים את התפוחים ביחד עם הקינמון למספר דקות עד שיתרכו מעט.
מסדרים בתבנית קטנה חסינה מחום.
קראמבל
בקערה מציבים את כל המרכיבים וממוללים אותם לפירורים. ניתן לבצע את הפעולה גם בפולסים במעבד מזון. (אני עושה את זה באצבעות.
מסדרים את הקראמבל על שכבת התפוחים. 
אופים במשך 20-25 דקות ועד להזהבה של הקראמבל בחום 170 מעלות
ומגישים חם.

מרכיבים:

  • 2 תפוחים עץ ירוקים
  • קצת שמן זרעי ענבים או חמאה
  • כפית קטנה של קינמון
  • כפית סילאין 
  • לקראמבל
  • 1/4 כוס קמח שקדים
  • 1/4 כוס קמח טף
  • 1/4 כוס קמח טפיוקה
  • 1/4-1/3 שמן קוקוס/זרעי ענבים
  • חופן אזוגי מלך או שקדים

בתאבון