קציצות ממולאות בלבבות ארטישוק ברוטב עשיר של עשבי תיבול, לימון וסלרי

אופן ההכנה:

לערבב את כל מרכיבי הקציצות היטב בקערה.
לכסות ולתת לתערובת לנוח במקרר כחצי שעה לפחות.

לטגן את הבצל, השום והסלרי בסיר רחב עם מעט שמן עד להזהבה.
להוסיף את הפלפל החריף, התבלינים והסילאן ולבחוש.
להוסיף את פרוסות הלימון והמים, להביא לרתיחה.
הכנת הקציצות:
לקחת לבבות ארטישוק, למלא כל אחד בקציצת בשר ולהדק היטב.
להניח בעדינות בתוך הרוטב הרותח.
את שאר הקציצות (ללא ארטישוק) אפשר להניח על פרוסות קישוא שנצרבו מעט משני הצדדים במחבת, ואז להוסיף גם אותן לרוטב.
לבשל כ-30–40 דקות על אש בינונית, עד שהקציצות מבושלות והרוטב מצטמצם מעט.

מרכיבים:

חומרים לקציצות:

  • 500 גרם בשר 
  • 500 גרם עוף טחון
  • 1 בצל קטן קצוץ דק
  •  2 שיני שום כתושות
  • חופן קטן של פטרוזיליה קצוצה
  • כמה עלי נענע קצוצים
  • 1 ביצה
  • קמח עדשים (לפי הצורך – עד שהתערובת מתייצבת)
  • מלח לפי הטעם
  • לבבות ארטישוק קפואים 
  •  1-2 קישואים
     

חומרים לרוטב:

  • 1 בצל סגול פרוס
  • 2  שיני שום פרוסות
  •  2-3 מקלות סלרי חתוכים קטן
  •  1 פלפל אדום חריף (או לפי הטעם), פרוס
  • 1/2 לימון פרוס דק
  • עלים קצוצים: פטרוזיליה, כוסברה, נענע, עלי סלרי
  •  בהרט
  • כמון
  • כורכום
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית סילאן
  • 2 כוסות מים
     

בתאבון