קציצות דג סלמון אפויות עם עשבי תיבול וגרידת לימון
אופן ההכנה:
חממו תנור ל-180 מעלות.
בקערה , ערבבו את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
במידה והתערובת רכה מדי – הוסיפו עוד מעט שיבולת שועל. אם יבשה – מעט מיץ לימון
ליצור קציצות שטוחות והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שמעט משומנת
אפו כ־15–20 דקות, עד שהן מזהיבות ומתייצבות. אפשר להפוך באמצע לקבלת צבע משני הצדדים.
מרכיבים:
מרכיבים (כ-15 קציצות):
- 400 גרם פילה סלומן – קצוצות ביד גס, לא טחון
- 1 בצל קטן – קצוץ דק
- 2 שיני שום – כתושות
- חופן כוסברה קצוצ
- חופן פטרוזיליה קצוצה
- קצת עלי נענע קצוצים
- ביצה אחת
- כף מיץ לימון + גרידת לימון
- סומאק
- כפית כמון
- צ'ילי גרוס
- 3 כפות שיבולת שועל טחונה או שלמה אם מעדיפים מרקם מורגש
- מלח ופלפל לפי הטעם
- תרסיס שמן/שמן זית – להברשה לפני האפייה