קציצות דג סלמון אפויות עם עשבי תיבול וגרידת לימון

אופן ההכנה:

חממו תנור ל-180 מעלות.
בקערה , ערבבו את כל החומרים עד לקבלת תערובת אחידה.
במידה והתערובת רכה מדי – הוסיפו עוד מעט שיבולת שועל. אם יבשה – מעט מיץ לימון
ליצור קציצות שטוחות והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה. שמעט משומנת
אפו כ־15–20 דקות, עד שהן מזהיבות ומתייצבות. אפשר להפוך באמצע לקבלת צבע משני הצדדים.

מרכיבים:

מרכיבים (כ-15 קציצות):
  • 400 גרם פילה סלומן – קצוצות ביד גס, לא טחון
  • 1 בצל קטן – קצוץ דק
  • 2 שיני שום – כתושות
  • חופן כוסברה קצוצ
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • קצת עלי נענע קצוצים
  • ביצה אחת
  • כף מיץ לימון + גרידת לימון
  •  סומאק
  • כפית כמון
  • צ'ילי גרוס 
  • 3 כפות שיבולת שועל טחונה או שלמה אם מעדיפים מרקם מורגש
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • תרסיס שמן/שמן זית – להברשה לפני האפייה

בתאבון