קארי ירקות וטופו על מצע של תרד 

ניחוחות של קארי וקוקוס תמיד לוקחים אותי בזיכרון לתאילנד ולמזרח.
מנה זאת מרגישה לי מנה מושקעת ומיוחדת. אך למען האמת זאת מנה פשוטה, זריזה, מזינה ובריאה ופעמים רבות זה סוגר לי ארוחת צהרים שאין משהו אחר.
רוצים לעשות עוד קיצור דרך כמו שאני עשיתי הפעם , משתמשים בלקט ירקות גינה ירוקה.

אופן ההכנה:

חותכים את הטופו לקוביות ומשרים אותו ברוטב סויה לפחות 1/2 שעה. עם נשאר סויה בקערה מוסיפים אותו אחר כך לתבשיל.
מקפיצים את הטופו במחבת עם קצת שמן מכל הצדדים היטב בערך 10 דקות. עד שהוא זהוב יפה מכל הצדדים מעברים לקערה.
מטגנים את הבצל במעט שמן.
מוספים את כל הירקות, השום והג'ינג'ר
בכלי בנפרד מערבבים את הקארי עם קצת שמן קוקוס שהיה מחית אחידה 
מוספים למחבת מערבבים היטב. 
מוסיפים קצת מלח ופלפל לבן
מוספים את כל נוזל הקוקוס והטופו מבאים לרתיחה ומבשלים מספר דקות.
מגישים עם בצל ירוק מעל.
*מצוין מעל קערת אורז. 
מי שלא רוצה להוסיף פחמימות יכלה להכין צלחת עם הרבה תרד ולשים את התבשיל מעל. 

מרכיבים:

  • 2 חבילות של טופו קשה
  • 1/4 כוס סויה עדיף ללא גלוטן וללא סוכר 
  • 1 בצל לבן
  • ירקות- קישואים, דלעת, אפונה. תרד. שעועית, ברוקולי, כרובית
  • *בתמונה השתמשתי בלקט ירוקה חבילה שלמה
  • 2 שיני שום קצוצות
  • קצת שורש ג'ינג'ר קצוץ
  • 1-2 כף קדושה של קארי ירוק
  • 200 גרם חלב קוקוס
  • בצל ירוק
  • ועלי תרד להגשה (לא חובה)

בתאבון