פריטטה קישואים בתנור

מנה כזו היא בדיוק מה שאנחנו מחפשות –
✅ חלבון איכותי- בכל הפריטטה יש כ 50 גרם חלבון ✅ ירק בשפע
✅ בלי סיבוך, בלי תחכום – פשוט לאכול טוב ולהרגיש טוב.

אופן ההכנה:

לחממם  תנור ל-180 מעלות.
שמניו תבנית אפייה בקצת שמן זית.
לסדר את פרוסות הקישואים בתבנית בשכבה אחת.
לפזר מעל את טבעות הבצל הסגול (אפשר להשאיר כמה לקשט מעל)
בקערה טרפו את הביצים, הוסיפו את הגבינות, הקמח, התבלינים והעשבים – וערבבו היטב.
שפכו בעדינות את התערובת מעל הירקות – כך שהביצים יכסו את רוב השכבה.
אפשר לפזר מעל עוד קצת גבחנה ולקשט בטבעות בצל 
אפו כ־25–30 דקות עד שהפריטטה יציבה וזהובה.

מרכיבים:

  • 3 קישואים בינוניים פרוסים לעיגולים (עובי חצי ס"מ) הכי נוח במנדולינה
  • 1 בצל סגול פרוס דק לטבעות
  • 4 ביצים
  • 1/2 כוס גבינה לבנה 5% או קוטג’
  • 50 גרם גבינה בולגרית מגורדת
  • 1 כף שיבולת שועל דקה
  • עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, נענע ) – מוסיף המון טעם ועוד קצת
  • ירוק
  • מלח, פלפל לפי הטעם
  •  1 כף שמן זית (לשימון התבנית ולשדרוג טעם)

בתאבון