פסטרמה ביתית מחזה הודו - גרסה ב

אני מכינה כבר שנים פסטרמה מהודו, והפעם ניסיתי דרך חדשה – ויצא וואו!

זה דורש קצת הכנה מראש, שלב אחרי שלב, אבל ממש פשוט. התוצאה טעימה יותר מפסטרמה קנויה, סופר איכותית ומזינה.

לכל אוהבי הפסטרמה – מתכון חובה.

אפייה:

שלב 4 – אפייה:

לאפות ב-100 מעלות במשך 2.5–3 שעות

עד שהטמפרטורה הפנימית מגיעה ל-68–70 מעלות,

או עד שכאשר דוקרים במזלג יוצאים נוזלים שקופים (לא אדמדמים).

שלב 5 – קירור ופריסה:

לכסות את ההודו, לקרר כמה שעות במקרר,

ולחתוך לפרוסות דקות.


חומרים והכנה:

שלב 1 – חומרים למשרה:

חזה הודו שלם (כ-ק"ג)

1 ליטר מים

4 כפות מלח גס

1 כף סוכר חום או דבש

1 כפית פלפל שחור גרוס

2 שיני שום כתושות

לערבב הכול ולהשרות את ההודו במקרר למספר שעות.

שלב 2 – חומרים לציפוי:

3 כפות שמן זית

1 כף דבש

1 כפית חרדל דיז'ון

1 כפית פפריקה מעושנת

½ כפית פפריקה מתוקה

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס

קורט כורכום

לערבב הכול ולמרוח על ההודו אחרי ההשריה, כשהוא יבש.

שלב 3 – תבלינים לפיזור:

1 כפית פפריקה מתוקה

½ כפית פפריקה מעושנת

½ כפית גריל עוף

¼ כפית פלפל שחור גרוס

¼ כפית טימין יבש או אורגנו

לפזר על ההודו שמרוח בציפוי.

בתאבון