פסטרמה ביתית מחזה הודו

פסטרמה טעימה ופשוטה להכנה מזינה ובריאה אינה מעובדת וללא חומרים משמרים.

אפשר להגיש חם כמו צלי או קר בכריך ובסלט.

אופן ההכנה:

מערבבים את חומרי המשרה ומכניסים את הנתח.

מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למספר שעות עד יממה.

מחממים תנור ל220 מעלות.

מערבבים את חומרי הציפוי ומורחים כל נתח,עוטפים אותו בתערובת. מעל מפזרים מלח גס ופלפל גרוס. 

צולים כ 5 דקות בחום 220 מעלות , מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות וצולים עוד 45 דקות עד שהנתח עשוי.

אם דוקרים אותו במזלג, וזולגים ממנו נוזלים שקופים הנתח החם מוכן להגשה.

להגשה קרה 

מומלץ להפריד את הנוזלים ולקרר את הנתח במקרר ורק אחר כך לפרוס.


בתאבון!

מרכיבים:

 

  • חזה הודו שלם חתוך באמצע (2 פרפרים)

למשרה:

  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/4כוס מיץ לימןן
  • 1/4 כוס סויה 

לציפוי:

  • כף גדושה מיונז
  • כף שטוחה של דבש
  • כפית חרדל
  • כפית פפריקה מעושנת
  • כפית פפריקה מתוקה 


  • *מעל מלח גס ופלפל גרוס  

 

בתאבון