פילה מושט ברוטב כורכום לימוני עם עשבי תיבול
אופן ההכנה:
מחממים מחבת עם שמן זית ומזהיבים קלות את השום.
מוסיפים כורכום, מיץ וגרידת לימון, מלח, פלפל שחור ופרוסות פלפל חריף. מערבבים.
מוסיפים שעועית הירוקה והסלרי גבעולים ועלים
טועמים שהרוטב טעים.
מניחים את נתחי הדג ברוטב, מוסיפים מעט מים (¼ כוס)
מפזרים מעל עשבי תיבול טריים וגרדת הלימון
ומבשלים על אש בינונית עד שהדג מוכן.
מרכיבים:
- 6-8 פילה מושט
- שמן זית
- 1/2 כוס לימון סחוט
- גרידת לימון מלימון 1
- 2 שיני שום כתושה
- כפית כורכום
- 1/2 כפית סומק
- עשבי תיבול קצוצים (פטרוזיליה, כוסברה או שמיר – לפי הטעם)
- 1 כוס שעועית ירוקה חלוטה
- 4 גבעולי סלרי קצוצים
- מלח ופלפל שחור
-
1/2 פלפל חריף קטן, פרוס דק (לא חובה, למי שאוהב חריפות עדינה)