פאי רועים טבעוני
פאי רועים הוא מאפה פופולרי מהמטבח הבריטי או האירי הכולל בשר טחון שעליו ציפוי העשוי מחית תפוחי אדמה. אני מכירה את הפאי בגריסה שבאמצע יש שכבה של אפונה.
בתקופת הטבעונות שלי חיפשתי מנות מגוונות, טעימות ובריאות ואז נוצרה המנה הזאת. בסדנאות הבישול שלי היא תמיד זוכה באהדה גדולה.
דורש קצת עבודה להכין כל שכבה. נשמר במקרר היטב. אפשר לאפות בכלים אישיים ולקחת לעבודה.
אופן ההכנה:
שכבה 1'
צולים את החצילים בשלמותם עד שהם רכים.
פורסים את הפרסה ומטגנים עם קצת שמן זית
חותכים את פטריות השיטאקי, מוסיפים לפרסה וממשיכים להקפיץ (בערך חמש דקות)
חותכים את פטריות השמפיניון, מוסיפים למחבת וממשיכים לערבב עוד שתי דקות
מוסיפים מלח ופלפל.
פותחים את החצילים הצלויים ומוציאים את התוכן שלהם ומערבבים עם הפטריות והכרישה מוסיפים שום ופטרוזיליה. מסדרים בתבנית גדולה חסינה מחום
שכבה 2'
חותכים קטן את החלק הלבן של עלי המנגולד, חותכים את החלק הירוק של עלי המנגולד, התרד והקייל..
מחממים שמן במחבת ומקפיצים את החלק הלבן, לאחר מספר דקות מוסיפים את עלי הקייל התרד והחלק הירוק של עלי המנגולד. כשהתערובת מתחילה להוציא נוזלים מוסיפים את קליפת הלימון המגורדת, מלח ואגוז מוסקט.
מסדרים מעל שכבה חצילים והפטריות
שכבה 3'
מרתיחים את תפוחי האדמה עם הבטטה במים ומלח עד שהם רכים. מועכים אותם לפירה ומוסיפים כף טחינה וחלב אורז
מסדרים מעל באותה תבנית.
אופים כ- 35 דקות בחום 180 מעלות
להגשה מפזרים קצת פטרוזיליה קצוצה.
מרכיבים:
שכבה 1':
- 2 פרסה
- 2 חבילות פטריות שיטאקי
- 2 חבילות פטריות שמפיניון
- 2-3 חצילים
- 2 שיני שום
- פטרוזיליה
- מלח ופלפל
- 1 חבילה עלי מנגולד
- 1 חבילה עלי קייל
- 1 חבילה תרד
- קליפת לימון + קצת מיץ לימון
- אגוז מוסקט
- 4 תפוחי אדמה
- 2 בטטות
- כף טחינה
- חלב אורז
- מלח
- להגשה: פטרוזיליה קצוצה