עיגולי קישואים ממולאים קינואה ברוטב עשבי תיבול חמצמץ

תמיד אהבתי ממולאים כבר בתור ילדה הכי אהבתי שאמא שלי עשתה ממולאים ברוטב החמצמץ הזה.
היא נהגה למלא אתם בהרבה בשר אני הפכתי את המנה הזאת לקלילה יותר עשיתי עוד מספר שינוים וזאת הגירסה המנצחת.
דורש קצת עבודה אבל שווה את השקעה התוצאה – מתקבלת מנה סופר טעימה, בריאה משביע ודיאטתית.

אופן ההכנה:

להשרות את הקינואה במים רותחים 1/2 שעה.
לחתוך את הקישואים לפרוסות עבות לרוקן את תכולת הקישואים ולשמור בצד. 
לטגן קלות את הבצל.
לחתוך את העגבניות קטן.
לקצוץ 1/2 מכמות השמיר. 
לסננן את הקינואה ולערבב עם הבצל המטוגן, העגבניות והשמיר להוסיף מלח ופלפל. למלאות את הקישואים בתערובת, ולסדר בסיר רחב בשכבה אחת.
 לערבב את המים עם המיץ לימון, שמן זית, רכז הרימונים ומלח. לשפוך מעל הקישואים.
את עשבי התבלין לסדר בין הקישואים ולבשל 30 דקות.
מיץ לימון שמן זית מלח ופלפל ולפני הגשה מפזרים מעל את שקדים הגרוסים וחומציות. 

מרכיבים:

  • 5 קישואים 
  • 1 כוס קינואה צבעונית
  • 1 בצל חתוך קטן
  • 1/2 צרור עלי שמיר קצוצים
  • 2 עגבניות
  • מלח 
למי הבישול:
  • 2 כוסות מים 
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/3- 1/2 כוס לימון
  • כף רכז רימונים
  • 2-3 עלי דפנה
  • 3 גבעולי למון גרס 
  • עלי שמיר טרי
  • עלי פטרוזיליה טריים
  • צרור קטן תימין טרי 
  • חופו עלי נענע/לימון גרס

בתאבון