עוף הכי טעים

באמת לא דורש הרבה עבודה ויש לנו ארוחה מושלמת, שכולם ילקקו את האצבעות.
אפשר לשנות ולגוון בין הירקות השונים ע"פ הטעם האישי שלכן ומשפחתכם.
אני מגישה את העוף עם אורז לילדים וכמובן סלט גדול ומגוון. 
טעים גם יום אחרי אז אפשר להכין כמות גדולה.

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר גדול או מחבת רחבה עם שולים ומקפיצים את הבצל במשך כ-2 דקות. 
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
מוסיפים את השום, הפלפל, הגזר, הפטריות, השעועית/אפונה, הקישואים והסלרי מערבבים כ 2 דקות.
מוסיפים רסק העגבניות ומים ומערבבים, שהתבשיל רותח מוסיפים את שאר התבלינים מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שיש מספיק נוזלים. במקרה הצורך מוסיפים כחצי כוס מים חמים.

מרכיבים:

  • 4-5 כרעיים מופרדות
  • קצת שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 שינוי שום קצוצות
  • 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות  
  • 1פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
  • 1 קישוא גדול, פרוס
  • חבילת פטריות שי מג'י
  • 2-3 ענפי סלרי כולל עלים
  • כוס אפונה/שעועית לבנה מושרת או קפואה.
  • צנצנת רסק עגבניות 
  • 3/4 כוס מים חמים
  • 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
  • 1/2 כף פפריקה חריפה
  • 1 כף אורגנו 
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • צרור פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום ותימין
  • *ניתן להחליף או להוסיף ירקות לפי הטעם

בתאבון