עוף הכי טעים
אופן ההכנה:
מחממים שמן בסיר גדול או מחבת רחבה עם שולים ומקפיצים את הבצל במשך כ-2 דקות.
מוסיפים את נתחי העוף ומטגנים כדקה מכל צד.
מוסיפים את השום, הפלפל, הגזר, הפטריות, השעועית/אפונה, הקישואים והסלרי מערבבים כ 2 דקות.
מוסיפים רסק העגבניות ומים ומערבבים, שהתבשיל רותח מוסיפים את שאר התבלינים מכסים ומבשלים על אש בינונית-נמוכה במשך שעה. מדי פעם מערבבים ומוודאים שיש מספיק נוזלים. במקרה הצורך מוסיפים כחצי כוס מים חמים.
מרכיבים:
- 4-5 כרעיים מופרדות
- קצת שמן זית
- 1 בצל, קצוץ
- 2 שינוי שום קצוצות
- 2 גזרים, חתוכים לרצועות דקות
- 1פלפל אדום, חתוך לרצועות דקות
- 1 קישוא גדול, פרוס
- חבילת פטריות שי מג'י
- 2-3 ענפי סלרי כולל עלים
- כוס אפונה/שעועית לבנה מושרת או קפואה.
- צנצנת רסק עגבניות
- 3/4 כוס מים חמים
- 2 כפות גדושות פפריקה מתוקה
- 1/2 כף פפריקה חריפה
- 1 כף אורגנו
- מלח ופלפל שחור גרוס
- צרור פטרוזיליה/כוסברה/בזיליקום ותימין
- *ניתן להחליף או להוסיף ירקות לפי הטעם