עוגת תפוחים הפוכה

אין כמו ריח של תפוחי עץ וקינמון אפויים ועוד שמשתלבים עם חמאה.... זה הכי בייתי שיש. 
זהוי עוגה מרשימה ויפה, את הקמח הלבן החלפתי בקמח כוסמין אך עדין מכילה הרבה חמאה. כל האפשרויות האחרות לא יצאו אותו דבר. לפעמים אין תחליף למקור
ושרוצים להתפנק זאת העוגה לפחות שתהיה שווה.

אופן ההכנה:

1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד שנוצר כדור. 
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים נקניק עוטפים בנייר נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה במקרר.
3. מקלפים את התפוחים ופורסים אותם דק. מערבבים אותם עם הסילאן, מיץ הלימון, קינמון ואגוזים. 
4. מסדרים את התערובת התפוחים בתבנית לפאי חסינה מחום.
5. חותכים את הבצק לפרוסות דקות ומסדרים מעל תפוחים, הבצק מכסה את כל התפוחים כמו גג רעפים פרוסת בצק נשענת קצת על החתיכה הקודמת.
6. אופים כ- 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.

מרכיבים:

  •  8 תפוחי עץ
  • 2 כפות סיאלן
  • קצת מיץ לימון
  • אבקת קינמון
  • 100 גרם אגוזי מלך שבורים גס
לבצק:
  • 250 גרם חמאה רגילה
  • 3 כוסות קמח כוסמין מלא 
  • 1/4 כוס סוכר
  • 1 כפית אבקת אפייה

בתאבון