עוגת תפוחים הפוכה
אופן ההכנה:
1. מערבבים את כל חומרי הבצק במיקסר עד שנוצר כדור.
2. מחלקים את הבצק לשני חלקים ויוצרים נקניק עוטפים בנייר נצמד ונותנים לבצק לנוח שעה במקרר.
3. מקלפים את התפוחים ופורסים אותם דק. מערבבים אותם עם הסילאן, מיץ הלימון, קינמון ואגוזים.
4. מסדרים את התערובת התפוחים בתבנית לפאי חסינה מחום.
5. חותכים את הבצק לפרוסות דקות ומסדרים מעל תפוחים, הבצק מכסה את כל התפוחים כמו גג רעפים פרוסת בצק נשענת קצת על החתיכה הקודמת.
6. אופים כ- 40 דקות בחום 180 מעלות עד שהבצק מזהיב.
מרכיבים:
- 8 תפוחי עץ
- 2 כפות סיאלן
- קצת מיץ לימון
- אבקת קינמון
- 100 גרם אגוזי מלך שבורים גס
- 250 גרם חמאה רגילה
- 3 כוסות קמח כוסמין מלא
- 1/4 כוס סוכר
- 1 כפית אבקת אפייה