עוגת פירות מיובשים ואגוזים 

זאת וריאציה של עוגת ט"ו בשבט המסורתית שאמי הייתה מכינה שהייתי ילדה.  מערבבים הכל בקערה פחות מעשר דקות מכניסים לתנור.

יש לנו עוגה נהדרת ובריאה שיכולה ללוות אותנו גם בתהליכים של ירידה במשקל ואורח חיים בריא. 

מי שמקפידה לאכול בכלל ללא סוכר יכולה לוותר על הסילאן. הפירות המיובשים נותנים מספיק מתיקות.


אופן ההכנה:

מערבבים את כל החומרים בעזרת כף.
אופים בתבנית מוארכת בסביבות 40 דקות
חותכים דק דק.

מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • 3 כפות סילאן
  • 3 כפות גדושות קמח כוסמין
  • 3 כפות גדושות קמח שקדים 
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קצת מיץ תפוז וגרדת תפוז 
  • כוס תערובת של אגוזים (שקדים אגוזי מלך, פקאן)
  • כוס תערובת של פירות מיובשים (צימוקים/ חומציות/ משמשים)

בתאבון