"עוגת" כרוב ובשר טחון
אופן ההכנה:
מכינים את הכרוב
מרתיחים סיר עם מים ומעט, חומץ ומלח.
חולטים את עלי הכרוב השלמים 2–3 דקות, עד שמתרככים (שיהיו גמישים לעטיפה).
מסננים ומניחים בצד לייבוש קל.
הכנת הבשר
מחממים שמן זית במחבת.
מטגנים את הבצל עד להזהבה.
מוסיפים את הבשר הטחון, מטגנים עד שמחליף צבע.
מוסיפים העגבניות המרוסקות מערבבים
מוסיפים את השום הכרתוש, הפטרוזיליה, הכוסברה, הנענע והתבלינים: בהרט, גרעיני כוסברה, פפריקה מתוקה וחריפה, מלח ופלפל.
מבשלים עוד 5–7 דקות עד שהתערובת מתאחדת והנוזלים מצטמצמים.
מרכיבים את "עוגת הכרוב" בתבנית
מרפדים תבנית פיירקס עגולה (או כל תבנית עגולה) בעלי כרוב שלמים – כך שישתרעו גם מעבר לשוליים (לסגירה בסוף).
מניחים חצי מתערובת הבשר בתוך התבנית מעל עלי הכרוב.
שכבה של עלי כרוב
מוסיפים את יתרת הבשר.
מקפלים את שולי הכרוב כלפי פנים, ואם צריך – מניחים עוד עלי כרוב מלמעלה כדי לסגור היטב את "העוגה".
אופים בתנור
מחממים תנור ל־180 מעלות.
מכסים את התבנית בנייר אפייה רטוב ומעל נייר בנייר כסף.
אופים כ־40–45 דקות.
ניתן להסיר כיסוי ל־10 דקות אחרונות להשחמה קלה.
להגשה לפזר מעל צנוברים
אפשר גם להכין מראש ולחמם – הטעמים אפילו משתבחים למחרת!
מרכיבים:
- 1 כרוב בינוני
- חצי קילו בשר טחון
- 1בצל גדול קצוץ
- פחית עגבניות מרוסקות
- 2 שיני שום כתושה
- צרור קטן של פטרוזיליה קצוצה
- צרור קטן של כוסברה קצוצה
- עלי נענע קצוצים
- בהרט
- גרעיני כוסברה טחונים (לא חובה)
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- 1/2כפית פפריקה חריפה (או לפי הטעם)
- מלח ופלפל שחור לפי הטעם
-
2-3 כפות שמן זית