סלרי וגזר מבושלים ברוטב לימוני

מנה שאמא שלי נהגה להכין. בין סלט לתוספת  מנה קלילה, פשוטה ובריאה שמחזיקה מספר ימים במקרר. 
משתלבת בכל דיאטה ובכל ארוחה. 

אופן ההכנה:

מערבבים מים, שמן זית, מיץ לימון, רכז רימונים, מלח ופלפל בסיר . מוסיפים סלרי, גזר והעלים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלרי והגזר רכים אך עדיין מוצקים ונשאר נוזלים בסיר 
מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.

מרכיבים:

  • 2 שורש סלרי בינוניים חתוכים לרבעים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
  • 3 גבעולים עם העלים של הסלרי חתוכים קטן
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1/2כוס מיץ לימון
  • 1 כף רכז רימונים
  • מלח ופלפל שחור גרוס
  • מים עד קצת פחות מכיסוי הסיר 

בתאבון