סלרי וגזר מבושלים ברוטב לימוני
אופן ההכנה:
מערבבים מים, שמן זית, מיץ לימון, רכז רימונים, מלח ופלפל בסיר . מוסיפים סלרי, גזר והעלים ומביאים לרתיחה
מנמיכים את הלהבה ומבשלים 25-20 דקות ללא כיסוי תוך כדי בחישה מדי פעם עד שהסלרי והגזר רכים אך עדיין מוצקים ונשאר נוזלים בסיר
מגישים קר או בטמפ' החדר. שומרים בכלי אטום במקרר עד 4 ימים.
מרכיבים:
- 2 שורש סלרי בינוניים חתוכים לרבעים ופרוסים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 גזרים בינוניים חתוכים לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ
- 3 גבעולים עם העלים של הסלרי חתוכים קטן
- 1/4 כוס שמן זית
- 1/2כוס מיץ לימון
- 1 כף רכז רימונים
- מלח ופלפל שחור גרוס
- מים עד קצת פחות מכיסוי הסיר