סלט קישואים וארטישוק

סלט שהוא בין תוספת לסלט אני מעדיפה לאכול אותו בטמפטורה של החדר ואפילו קצת חמים.
הוא חמצמץ מרענן אני והבן השני שלי תומר תמיד "רבים" ורוצים עוד מנה.... לכן למדתי לעשות כמות גדולה.
עם נשאר הוא גם טוב יום אחרי. מתאים מאד לשמירה על משקל, דיאטה ובריאות. והכי חשוב שהוא סופר טעים ושונה מכל מה שאתן מכירות.

אופן ההכנה:

לקלף את הקישואים עבה עם סכין, לחתוך את הקליפות לגפרורים.
 לחתוך את הארטישוק גם לגפרורים.
בסיר לרפד בגבעולי שמיר להוסיף בערך שתים וחצי כוסות מים תלוי בכמות הקישואים ואת שמן זית מלח פלפל לבן להרתיח שהמים רותחים להוסיף מיץ לימון ואת הקישואים, ארטישוק עלי מרווה ותימין. להרתיח כ20-25 דקות.
* אפשר להגיש קר או בטמפרטורת החדר

מרכיבים:

  • 3 קישואים בינוניים ובהירים
  • 4 תחתיות ארטישוק קפוא 
  • 1/2 כוס שמן זית
  • מיץ לימון מלימון שלם
  • שמיר (לא חובה)
  • מעט עלי מרווה/תימין

בתאבון