פטוש - סלט לחם ערבי
אופן ההכנה:
חותכים את הלחם לחתיכות בינוניות. מערבבים בקערה את שמן הזית והזעתר, מוסיפים את קוביות הלחם ומערבבים היטב. מסדרים על תבנית עם נייר אפיה וקולים בתנור עד שהן קריספיות (חשוב לערבב באמצע). מצננים אותם ושומרים בצד.
חותכים את כל הירקות לקוביות גסות. קוצצים את עשבי התבלין ומעבירים לקערת הגשה עם גרגרי החומוס. מערבבים את הרוטב בכלי בנפרד, שופכים את הרוטב על הסלט ולפני הגשה מפזרים את קוביות הלחם.
מרכיבים:
- 1/2 כיכר לחם כוסמין מלא
- 1/2 כוס גרגרי חומוס מבושלים
- 3 כפות זעתר
- קצת שמן זית
- 5 מלפפונים
- 5 עגבניות
- 3 גזרים
- 6 צנוניות
- צרור פטרוזיליה
- צרור של נענע
- צרור בצל ירוק
- לרוטב:
- 1/2 כוס שמן זית
- 1/2 כוס מיץ לימון
- כפית סומק
- כפית סילאן
- מלח גס ופלפל שחור גרוס