סלט כרוב ירוק וסגול עם אטריות שעועית שחורות

את המתכון לסלט הזה פיתחתי בזמן שהתארחתי באחד מהישובים המדהימים בגליל המערבי.
מאז ועד היום הוא להיט בארוחות ערב משפחתיות וכולם משוגעים עליו.
החלק היפה הוא שמדובר בסלט דל קלוריות ומשביע.

אופן ההכנה:

חותכים את הטופו לחתיכות קטנות ומשרים אותו בקצת סויה ושום כתוש (לפחות לרבע שעה). צורבים את הטופו עם הרוטב והשום משני הצדדים שישחים מעט ומצננים.
מבשלים את האטריות השחורות ושוטפים בהרבה מים קרים.
פורסים דק את הכרוב הירוק והסגול, וחותכים לעיגולים את הבצל הירוק.
מערבבים את כל חומרי הסלט ביחד.
מכינים את הרוטב בכלי קטן ושופכים על הסלט.

הגשה: מפזרים מעל הסלט חמוציות ושקדים שבורים.

מרכיבים:

לסלט:
  • 1/2 חבילה של טופו - לא חובה
  • 1/3 כרוב ירוק
  • 1/3 כרוב סגול
  • חבילה של אטריות שעועית שחורות, מבושלות
  • בצל ירוק
לרוטב:
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ אורז
  • 1/4 כוס סילאן
  • קצת לימון סחוט
  • 2 כפות שמן שומשום
  • קצת ג'ינג'ר מגורד
  • מלח ופלפל
לקישוט:
  • דומדמניות או חמוציות מיובשות
  • שקדים שבורים

בתאבון