סלט כרוב
אופן ההכנה:
בסיר גדול מרתחים הרבה מים מומלחים ומוסיפים את האורז.
מבשלים בלי מכסה בערך 20 דקות עד שהאורז רך (כמו פסטה). מסננים.
משרים את האצות במים כרבע שעה.
במחבת גדולה ממיסים שתי כפות שמן קוקוס ומוסיפים את השום הכתוש, הג'ינג'ר והאורז ומערבבים מעט.
סוחטים את האצות היטב ומוסיפים למחבת, מערבבים עוד שתי דקות.
מוסיפים את הנבטים, הג'וג'י ברי הסויה והמלח ומערבבים עוד שתי דקות בסוף מוספים כף שמן שומשום.
מעבירים לקערה ומגישים קר או בטמפרטורת החדר ומפזרים מעל בצל ירוק בנדיבות.
מרכיבים:
- 1 כוס אורז בסמטי מלא
- חופן אצות וואקמה
- חופן ג'וג'י ברי (לא חובה)
- 2 כפות שמן קוקוס
- שורש ג'ינג'ר טרי מגורד
- 2 שיני שום כתושים
- חבילת נבטים סינים
- 3 כפות סויה
- 1 כף שמן שומשום
- מלח
- בצל ירוק