סופגניות אפויות 

 להרגיש את החג בלי רגשות אשמה ובלי לחרוג מהמסלול של שמירת ומשקל ובריאות.
זה בהחלט פתרון פשוט והרבה יותר בריא ומשמעותית פחות קלוריות  (זה עדין לא סמל הבריאות).
בסופגנייה רגילה יש בסביבות 450 קלוריות ואף יותר ובסופגניות אלו יש כ- 120 קלוריות.
ההבדל המשמעותי שלא מטגנים אותם במהלך הטיגון הסופגנייה סופחת את השמן.
אפשר למלא ולהגיש אותם עם מבחר ריבות, חמאת בוטנים ושוקולד.
אחרי מספר ניסיונות זאת הגרסה המנצחת .

אופן ההכנה:

מערבבים את כל מרכיבי הבצק ולשים את הבצק כ-10 דקות, במיקסר או ביד  
עד שהבצק רך והוא קצת דביק. מכסים את הקערה במגבת ומניחים לבצק לתפוח עד שיכפיל את נפחו (בערך שעה). 
לשים את הבצק ויוצרים עיגולים שווים ולא גדולים
מחממים את התנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הסופגניות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מכסים במגבת מטבח לתפיחה שנייה של כחצי שעה. אופים כ-15 דקות.  
מפזרים מעל הסופגניות בעזרת מסננת אבקת סוכר 
אפשר להוסיף נוטלה, ריבה, חמאת בוטנים. כמובן, זה מוסיף קלוריות. 
חג שמח.

מרכיבים:

  • 500 גרם קמח מלא או כוסמין (אפשר חצי חצי)  
  • כף שמרים יבשים
  • 2 כפות סוכר
  • 1/3 כוס שמן  
  • כוס חלב שקדים פושר (אפשר גם מים) 
  • 3 ביצים 
  • קצת מלח 
  •  להגשה- ריבה/שוקולד/ריבת חלב ואבקת סוכר

בתאבון