מתכון בסיסי לפשטידה (לא רק לשבועות)
אופן ההכנה:
טורפים את הביצים עם הגבינות, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, עשבי התבלין והתיבול
מוסיפים את הירקות – מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מעל ניתן לפזר מעט גבינה צהובה/שיבולת שועל גסה/פרורי לחם/גרעני חמניות/שקדעם שבורים
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30–40 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה
***ניתן להכין גם בתבניות אישיות/מאפינס –יוצא מקסים לאירוח ונוח לקחת מחוץ לבית
מרכיבים:
- 3 ביצים
- 1 גביע גבינה לבנה / קוטג' 5%–9%
- 100 גרם גבינה בולגרית/פטה 5%-16%
- 3 כפות כוסמין / שיבולת שועל /קמח שקגים/קמח עדשים כתומים
- 1/2 כפית אבקת אפייה
- ירק לפי בחירה (פירוט בהמשך)
- עשבי תבליכוסברה/פטרוזליה/עירית/בזילקום/תימין
- מלח, פלפל, אגוז מוסקט, תבלינים לפי הטעם
- לקישוט קצת מגורדת גבינה צהובה/שיבולת שועל גסה/פרורי לחם/גרעני
חמניות/שקדעם שבורים
- רעיונות לירק:
קישוא מגורד וסחוט מנוזלים עם כרישה
ראש ברוקולי מאודה וקצוץ עם פטריות
עלי תרד חלוטים
פטריות מוקפצות עם בצל
בטטה את כל הבטטה מקלפים במקלף ומאדים מעט