מתכון בסיסי לפשטידה (לא רק לשבועות)

אופן ההכנה:

טורפים את הביצים עם הגבינות, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, עשבי התבלין והתיבול
מוסיפים את הירקות – מערבבים היטב.
יוצקים לתבנית משומנת או מרופדת בנייר אפייה.
מעל ניתן לפזר מעט גבינה צהובה/שיבולת שועל גסה/פרורי לחם/גרעני חמניות/שקדעם שבורים
אופים בתנור שחומם מראש ל־180 מעלות כ־30–40 דקות, עד שהפשטידה יציבה וזהובה

***ניתן להכין גם בתבניות אישיות/מאפינס –יוצא מקסים לאירוח ונוח לקחת מחוץ לבית
 

מרכיבים:

  • 3 ביצים
  • 1 גביע גבינה לבנה / קוטג' 5%–9%
  • 100 גרם גבינה בולגרית/פטה 5%-16%
  • 3 כפות כוסמין / שיבולת שועל /קמח שקגים/קמח עדשים כתומים
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • ירק לפי בחירה (פירוט בהמשך)
  • עשבי תבליכוסברה/פטרוזליה/עירית/בזילקום/תימין
  • מלח, פלפל, אגוז מוסקט, תבלינים לפי הטעם
  • לקישוט קצת מגורדת גבינה צהובה/שיבולת שועל גסה/פרורי לחם/גרעני

          חמניות/שקדעם שבורים

  • רעיונות לירק:
    קישוא מגורד וסחוט מנוזלים עם כרישה
    ראש ברוקולי מאודה וקצוץ עם פטריות
    עלי תרד חלוטים
    פטריות מוקפצות עם בצל
    בטטה את כל הבטטה מקלפים במקלף ומאדים מעט 

בתאבון