מרק שעועית וירקות עשיר

מרק קלאסי לחורף שהוא ארוחה שלמה. שילוב של חלבון מהצומח וירקות.

סיר גדול של מרק יכול לשמש כארוחת ערב משביע, מזין מלא בירקות ותומך בתהליך ירידה במשקל.

בשילוב עם לחם אכותי זאת ארוחה מנצחת. 


אופן ההכנה:

מבשלים את השעועית במים עד שהיא רכה בסביבות השעה . מסננים את המים 

בסיר מטגנים עם מעט שמן זית את בצל, גזר, שום, סלרי, עד להזהבה. מוסיפים את העגבניות והכוסברה וממשיכים בטיגון עד שנוזלי העגבניות מצטמצמים.

מוסיפים תבלינים ורסק העגבניות 

מוסיפים את השעועית 

מוסיפים מים לפי מידת הסמיכות הרצויה (בערך ליטר וחצי עד שתיים).

מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה.

מוספים את תפו"א והקישואים ומבשלים עוד 40 דקות.

מרכיבים:

 

  • 500 גרם שעועית לבנה (מושרת לילה מראש) *אפשר לעשות על שעועית אדומה או חצי חצי
  • 1 בצל גדול, חתוך קטן
  • 2-4 שיני משום, קצוצות
  • 2 עגבניות ללא הקליפה , חתוכים קטן 
  • 4 גזרים, חתוכים לריבועים
  • 4 מקלות סלרי גבעול + עלים, חתוכים
  • צרור כוסברה, קצוץ
  • 2 תפוחי אדמה, חתוכים לריבועים
  • 2 קישואים, חתוכים לריבועים
  • 4 כפות רסק עגבניות
  • 2 כפות פפריקה אדומה
  • פפריקה חריפה לפי הטעם 
  • כף כמון
  • חצי כף כורכום
  • פלפל שחור טחון

 

בתאבון