מרק שהוא ארוחה שלמה

ביום חורף שקר בחוץ הכי כיף להתחמם עם מרק ועוד מרק שמהווה ארוחה שלמה- חלבון ושפע ירקות.
אכן דורש קצת עבודה, אך מתקבל מרק סופר טעים, בריא, מנחם  משביע 
ולכן מומלץ בתהליך של  ירידה במשקל.

אופן ההכנה:

בשלב ראשון - 
לבשל רק את גרון הודו עם ליטר וחצי  מים למשך שעה.
לשמור את המים להמשך
להפריד את בשר הודו מהעצם

הכנת המרק: 
מקפיצים במעט שמן את הבצל

  • מוספים את הגזר והסלרי מערבבים
  • מוסיפים את שאר הירקות, הודו המפורק, השעועית הלבנה, רסק העגבניות 
  • מוסיפים את מי הבישול מגרון הודו במידת הצורך מוסיפים עוד מים.
  • שהמרק רותך נוסיף את התבלינים ועשבי התבלין
  • לבשל כ-35 דקות 


בתאבון.

מרכיבים:

 

  • גרון הודו
  • 1 בצל חתוך קטן
  • 3 גזרים, חתוכים לקוביות 
  • 2 מקלות של סלרי, חתוך לקוביות
  • 2 קישואים, חתוכים לקוביות
  • 2 1/כרוב, חתוך 
  • *אפשר גם להוסיף תחתיות ארטישוק/קולרבי/ מנגול/תפוא
  • כוס שעועית לבנה מבושלת
  • רסק עגבניות קטן
  • עלי סלרי/צרור פטרוזיליה/צרור כוסברה, חתוכים
  • תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כמון, פפריקה, ארגנו צ'ילי מתוק .
     

 

בתאבון