מרק קישואים וסלרי
אופן ההכנה:
מחממים בסיר קצת שמן זית ומקפיצים קלות את הבצל עד לשקיפות קלה. מוספים את השום ומערבבים דקה נוספת.
מוסיפים את ראש הסלרי, הקישואים, גסעול הסלרי ועלי הסלרי
ממלאים את הסיר במים כמעט עד הסוף מביאים לרתיחה, מנכים את האש מתבלינים מבשלים חצי שעה או עד שהסלרי רך. מוסיפים את השמיר
טוחנים את המרק בעזרת מוט בלנדר ידני עד למרקם חלק
ומבשלים על אש גבוהה ללא מכסה במשך 5 דקות נוספות, תוך כדי ערבוב מידי פעם.
מרכיבים:
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיני שום קצוצות
6 קישואים בינוניים, שוטפים היטב וחתוכים אין צורך בלקלף
1 ראש סלרי, מנוקה חתוך לקוביות
2 ענפים סלרי עם העלים, חתוך קטן
עלי שמיר קצוצים
קצת אגוז מוסק
מלח
פלפל לבן