מרק קישואים

קישואים תמיד מכבים בכל דיאטה בשל היותם דלי קלוריות עשירים בסיבים ואשלגן. ואכן זה מרק "חינמי" הכוונה שהמרק דל קלוריות פשוט להכנה מחמם ומנחם ונותן תחושה של שובע.
אני אוהבת להגיש אותו כחלק מארוחה או ארוחת ביניים קלילה ומחממת לצד פרוסת לחם.

אופן ההכנה:

לקלף את הבצל ולחתוך
לנקות היטב את שורש הסלרי ולחתוך.
לחתוך גס את הקישואים
בסיר מאדים את הבצל עם קצת שמן זית
מוסיפים את כל החומרים חוץ מהשמיר  
מוסיפים 5 כוסות מים.
לבשל בערך 25 דקות עד שכל הירקות רכים
לקראת הסוף להוסיף שמיר
מורדים מהאש טוחנים היטב.

מרכיבים:

  • 5 קישואים גדולים
  • 2 בצלים
  • 1 שורש סלרי קטן
  • 1-2 שיני שום
  • קצת עלי נענע טריים
  • מלח & פלפל
  • צרור קטן שמיר

בתאבון