מרק קישואים
אופן ההכנה:
בסיר גדול מחממים שמן זית, את זרעי הכוסברה 2 דקות שלא ישרפו, מוסיפים את הבצל והכרישה וצורבים קלות. מוסיפים את הקישואים והשום, מתבלים במעט מלח וצולים עד השחמה קלה.
מכסים במים עד לגובה של כ-3 ס״מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דק׳ על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-10 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ומתבלים.
מעבירים למקרר לצינון של 5 שעות לפחות.
מסדרים בכוסות אישיות קצת קרם ומעליו מצקת מרק מגישים.
מרכיבים:
מרק:
- קצת שמן זית להקפצה
- כף שטוחה זרעי כוסברה
- 1 כרישה, חתוך
- 1 בצל קטן- בינוני, חתוך1
- קילו קישואים, פרוסים עבה
- 2 שיני שום
- אגוז מוסקט
- קצת נענע
- קצת שמיר
- מלח ופלפל
- 3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ להשרות שעתיים לפני הבישול)
- 1/2-3/4 מים
- מלח
- קצת אבקת קארי