מרק קישואים

מי אמר שאי אפשר מרק בקיץ. המרק קישואים הקר הזה מנה נפלא למזון, קל, קריר, פשוט להכנה, דיאטתי וסופר טעים
הוא בעצם מורכב משני חלקים- מרק קישואים קרם קשיו. אפשר להכין רק את המרק אבל שילוב בין השתיים הוא  מתכון מנצח ומשביע.

אופן ההכנה:

בסיר גדול מחממים שמן זית, את זרעי הכוסברה 2 דקות שלא ישרפו, מוסיפים את הבצל והכרישה וצורבים קלות. מוסיפים את הקישואים והשום, מתבלים במעט מלח וצולים עד השחמה קלה.
מכסים במים עד לגובה של כ-3 ס״מ מעל הירקות ומביאים לרתיחה.
מנמיכים את הלהבה ומבשלים כ-20 דק׳ על אש קטנה, עד שהירקות רכים.
מוסיפים את עשבי התיבול ומבשלים עוד כ-10 דקות, טוחנים בעזרת בלנדר סטיק ומתבלים.
מעבירים למקרר לצינון של 5 שעות לפחות.
מסדרים בכוסות אישיות קצת קרם ומעליו מצקת מרק מגישים.

מרכיבים:

מרק:
  • קצת שמן זית להקפצה
  • כף שטוחה זרעי כוסברה
  • 1 כרישה, חתוך
  • 1 בצל קטן- בינוני, חתוך1
  •  קילו קישואים, פרוסים עבה
  • 2 שיני שום
  • אגוז מוסקט
  • קצת נענע
  • קצת שמיר
  • מלח ופלפל
קרם קשיו:
  • 3/4 כוס אגוזי קשיו (מומלץ להשרות שעתיים לפני הבישול)
  • 1/2-3/4 מים
  • מלח
  • קצת אבקת קארי 
טוחנים היטב למרקם חלק

בתאבון