מרק פטריות 

בשווקים היום יש שפע של פטריות אני ממליצה לשלב בתזונה. פטריות בריאות, משביעות דלות קלוריות טעימות ובשרניות. 
בלי הרבה מאמץ יש לנו מרק מדהים חגיגי שיפיץ ריח וחמימות בכל הבית.

אופן ההכנה:

מסננים את הנוזלים והפטריות המיובשות. שומרים את שניהם בנפרד.
חותכים את הפטריות המיובשות קטן
חותכים את הבצל והכרישה לקוביות 
בסיר גדול מטגנים את הבצל והכרישה עד שמתרכך מעט 
חותכים את כל שאר הפטריות לפרוסות יפות, מוסיפים לסיר ומערבבים בערך 5-10 דקות.מוסיפים את רוטב הסויה והתימין. מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל 5-7 דקות נוספות או עד שכמעט כל הנוזלים התאדו.
מוסיפים את מי ההשרייה של הפטריות ועוד 3 כוסות מים מלח פלפל ואגוז מוסקט.מערבבים היטב ומביאים לרתיחה.
מבשלים מעל להבה נמוכה 20 דקות
מוסיפים את קרם הקוקוס
טועמים. במידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים
מי שמעדיף מרק במרקם חלק יכול לטחון את המרק.

מרכיבים:

  • שקית קטנה של פטריות מיובשות או חופן של פטריות שיטאקי מיובשות
  • להשרות ב 2 כוסות מים רותחים לפחות שעתיים
  • 3שמן זית
  • 1 בצל גדול, קלוף ויחתוך קטן
  • 1 כרישה
  • 3 סלסלות פטריות שונות – שמפניון/]פואטובלה/שיטאקי/יער/שימג'י
  • 4-5 עלי טימין או כפית טימין יבש
  • מוסקט
  • מלח והרבה פלפל שחור גרוס
  • כף רוטב סויה ללא גלוטן 
  • 1 קרטון קטן קרם קוקוס (לא חובה מוסיף המון)

בתאבון