מרק עדשים בשלושה צבעים

מרק עדשים מרק חורפי מושלם מנחם ומשביע בקלי קלות.
יתרון נוסף של העדשים בניגוד לקטניות אחרות כמו שעועית וחומוס שזקוקים להשרייה לפני הבישול
את העדשים מספיק לשטוף ולזרוק לסיר. 
יש דרכים רבות להכין מרק עדשים מתכון זה מכיל 3 צבעים של העדשים והוא מרק סמיך ומשביע.
מומלץ להכיר בכל בית שמקפיד על אורח חיים בריא.

אופן ההכנה:

שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
חותכים בצל, שורש סלרי, גזר וקישואים לקוביות קטנות.
את השום פורסים ואת עלי הסלרי קוצצים דק.
בסיר בינוני מקפיצים קלות את הבצל מוספים את השום, הסלרי, הגזר והקישוא.
מוסיפים את העדשים מערבבים מעט מוסיפים ליטר וחצי של מים מביאים לרתיחה. 
מוסיפים כמון, מלח ופלפל ומבשלים על להבה נמוכה כ 40 דקות. לקראת סוף הבישול נוסיף את הלימון הסחוט הפטרוזיליה והנענע.
אם המרק נהיה סמיך מדי, מוסיפים עוד מים לדילול.

מרכיבים:

  • 1 בצל גדול חתוך
  • 2 שיני שום 
  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 כוס עדשים ירוקות
  • 1 כוס עדשים כתומים 
  • שורש סלרי כולל עלים
  • 2 גזרים, חתוכים קטן
  • 2 קישואים
  • צרור פטרוזיליה ונענע 
  • כמון
  • מלח פלפל
  • 1/4- 1/2 כוס מיץ לימון טרי

בתאבון