מרק עגבניות

אימא שלי המדהימה כל יום ראשון בא לעזור לי עם הילדים. זה היום שלה עם ארבעת הבנים שלי ובשבילי זה יום הפינוק... תמיד היא מביאה לנו ארוחת צהרים (לרוב הילדים מזמינים ממנה שבוע קודם). השבוע היא הפתיע אותי שהיא הכנה לי את המרק העגבניות שאני כל כך אוהבת .
אני לא מרבה להכין את המרק כי הוא דורש קצת התעסקות לצלות, לקלף, לטחון, לסננן והכי מבאס שאחרי כל העבודה הילדים שלי לא כל כך אוהבים את המרק. אז פשוט הפסקתי להכין... אבל השבוע התענגתי על הטעם.

אופן ההכנה:

מתחילם בקילוף העגבניות- הכי קל בעזרת סכין חד לחרוץ איקס על העגבניה ולשים בסיר עם מים רותחים שכל העגבניה תהיה בתוך המים למשך שתי דקות. ואז הקליפה יורדת בקלות.
לצלות את הפלפלים היטב על אש גלויה ולקלף.
לחתוך את הבצל והגזר ולטגן אותם בסיר להוסיף את העגבניות הפלפל הצלוי, שום עשבי תבלין,סוכר, מלח ופלפל ולבשל כעשרים דקות.
לטחון היטב את הכל בבלנדר 
להחזיר לסיר לתת למרק לחתוך שנית במידה והמרק סמיך מדי להוסיף עוד מים.
לטעום ולהגיש חם.

מרכיבים:

  • 10 עגבניות אדומות ורכות
  • 2 גמבות קלויות על האש ומקולפות
  • בצל גדול
  • 1 גזר
  • 2 שינו שום
  • 1/2 -1 צ'ילי טרי
  • צרור גדול של עשבי תבלין: בזיליקום, עלי סלרי, פטרוזליה,תימין, אורגנו
  • מלח ופלפל לבן

בתאבון