מרק חצילים קר

אצלי במשפחה כולם אוהבים מרקים... וזה אחד המרקים המכבים אצלנו בבית... אם לא מגלים לילדים שזה חצילים הם אוכלים בהנה.
במיוחד שהוא מוגש עם קרם קשיו זה שילוב שעושה את המרק חגיגי ומרשים. ניתן להגיש רק את המרק החצילים ואז הוא דל קלוריות.

אופן ההכנה:

המרק:
לאדות את הבצל והחצילים בערך 10 דקות, להוסיף מים ותבלינים. לבשל עד שרך ולמעוך למחית חלקה.
להגיש קר ולצדקת לכל מנת מרק כף מהקרם קשיו.  

קרם קשיו:
לערבב את כל החומרים חוץ מהעירית בבלנדר.
 

מרכיבים:

המרק:
  • 3 חצילים בינוניים קלופים וחתוכים
  • 3 בצלים גדולים קלופים וחתוכים
  • כפית קארי לבן
  • מלח ופלפל
  • 5 כוסות מים
  • להגשה: עירית וגרעיני חמניות
 קרם קשיו:
  • 1/2 כוסות אגוזי קשיו שהושרו לפחות 4 שעות    
  • 2/3כוס מים
  • כפית קארי
  • מלח & פלפל
  • לקישוט, קצת עירית קצוצה

בתאבון