מרק גולש הונגרי

מרק חורפי משביע, מזין דיאטטית. מתאים במיוחד לימים הגשומים והקרים.
עשירה בנוזלים, חלבון וירקות.
משמש כארוחה שלמה. קערה ממנו ולא צריך עוד שום דבר... אולי רק עוד קערה.
מרק שדורש תיכנון מראש ובישול ארוך של שלוש שעות. חשוב להקפיד לחתוך הכל קטן ושהבשר היה רך במיוחד ונקי משומן. 

אופן ההכנה:

בסיר כבד, מחממים שמן מתבלים את קוביות הבקר במלח ופלפל שחור, מטגנים אותן עד שהן משחימות מכל הצדדים ומוציאים אותן מהסיר.
 מוסיפים לסיר את הבצל, השום מטגנים מעט מוספים את העגבניות הטריות, גזר, סלרי, קולרבי ושעועית  מערבבים כ- 2 דקות מוסיפים תבלינים ומערבבים עוד 2 דקות .
עם משתמשים בעגבניות מרוסקות מוסיפים לסיר עם התבלינים את הרסק ומערבבים
מחזירים לסיר את הבשר המטוגן, יוצקים לסיר מים כך שיגיעו עד לגובה של שניים או שלושה סנטימטרים מעל הבשר והירקות.
 מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים את הסיר, ממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעתיים לפחות (עד שהבשר רך)
כאשר הבשר רך מוסיפים את תפוחי האדמה ועוד 2-3 כוסות מים ממשיכים לבשל עוד כ-40 דקות עד שתפוחי האדמה מתרככים. 
טועמים במידת הצורך מוסיפים עוד מלח.

מרכיבים:

  • 1 קילו בשר בקר נקי משומן, אני השתמשתי עם כתף חתוך לקוביות בגודל יחסית קטנות
  • 1 בצל גדול קלופים וקצוצים
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 4 עגבניות טריות חתוכות לקוביות או בקבוק קטן עגבניות מרוסקות אכותיות
  • 4 גזרים, קלופים וחתוכים קטן
  • 3-4 מקלות סלרי עם העלים חתוכים קטן
  • 1 קולרבי חתוך קטן (לא חובה עוד אופציה להכניס עוד ירק)
  • 3/4 כוס השעועית לבנה 
  • צרור פטרוזליה
  • 3 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כף פפריקה חריפה (רוצים יותר חריף להוסיף יותר)
  • מלח וקצת פלפל 
  • * אפשר להוסיף 4 תפוחי אדמה אני במקום תפוחי אדמה מוסיפה את שעועית הלבנה 

בתאבון