מרק בצל

מרק צורפתי קלאסי שממלא את הבית בריח בישולים.
דל קלוריות ובעיקר מכיל מרכיו אחד- הבצל. הבצל מאד בריא עשיר בנוגדי חימצון, מחזק מערכת חיסון , אנטי דלקתי, אנטי ויראליים, מסייע בהורדת הכולסטרול.
שווה את החיתוך והקילוף... 

אופן ההכנה:

מקלפים את הבצל וחותכים דק דק.
בסיר מחמים את השמן זית ומוסיפים את הבצלים ומערבבים את שהם מקבלים צבע מעט שחום.
מוסיפים את היין הלבן והתימין וממשיכים לערבב עד שהנוזלים הצטמצמו מעט.
מוסיפים שאר המצרכים מערבבים כ – 2 דקות.
מוספים כ- 5-6 כוסות מים מביאים לחתיכה ומבשלים חצי שעה.
טועמים במידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים.
מגישים עם קצת פרמז'ן מגורדת מעל לא חובה מוסיף הרבה הארומה למרק.

מרכיבים:

  • 6 בצלים בינונים עד גדולים
  • שמן זית
  • 1 כוס יין לבן
  • 2 כפות סויה
  • קצת תימין עדיף טרי
  • עלי מרווה
  • כפית סילאן
  • מלח & פלפל
  • *להגשה פרמז'ן

בתאבון