מרק אפונה וחסה
אופן ההכנה:
מטגנים קלות את הבצל בסיר גדול
מוסיפים את האפונה היבשה, הסלרי, הפטרוזיליה, החסה וציר ירקות או מים
כשהנוזלים רותחים מוסיפים את התבלינים וממשיכים לבשל על אש נמוכה כשעה עד שהאפונה רכה. טוחנים את המרק למרקם חלק.
*בהגשה ניתן לפזר מעל קרוטונים או גרעיני דלעת.
מרכיבים:
- 1 בצל פרוס
- 2 כוסות אפונה יבשה (שמושרת מספר שעות במים)
- 10 עלי חסה
- צרור עלי סלרי
- עלי פטרוזיליה
- כמון
- מלח ופלפל שחור גרוס
- 8 כוסות ציר ירקות או מים