מיני המבוגר טבעוני
אופן ההכנה:
במחבת עם שוליים מטגנים את הכרישה מספר דקות, מוסיפים את הפטריות וכאשר הם מוציאות נוזלים מוסיפים את העדשים (בלי הנוזלים). מתבלים עם כמון, פפריקה, צ'ילי, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שאין נוזלים במחבת.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב
ונותנים לתערובת להתייצב במקרר לחצי שעה.
יוצרים קציצות בגדול הרצוי - ממליצה לטגן במחבת עם קצת שמן (אפשר גם לאפות בתנור).
מרכיבים:
- 3/4 כוס עדשים ירוקות מושרות כל הלילה
- 2 כרישה החלק הלבן, קצוצות דק
- ½ קילו פטריות פורטבלו, חתוכות קטן
- 4 שיני שום
- ½ צרור פטרוזיליה
- כפית כמון
- ½ כפית פפריקה
- צ'ילי לפי הטעם
- מלח ופלפל
- 1 כפות טחינה
- 4 כפות קמח חומוס או עדשים