מיני המבוגר טבעוני   

מנה מנצחת! אצלי בבית אוכלים בשר!  שאני מכינה המבוגר הטבעוני הזה הוא מתחסל ברגע וכולם מלקקים את האצבעות. דורש קצת עבודה מומלץ להגיש אןותו עם לחמניות כוסמין וכל התוספות הרגילות בצד צ'יפס בטטה בתנור. יש לכם ארוחה טבעונית מושלמת ובריא.

אופן ההכנה:

במחבת עם שוליים מטגנים את הכרישה מספר דקות, מוסיפים את הפטריות וכאשר הם מוציאות נוזלים מוסיפים את העדשים (בלי הנוזלים). מתבלים עם כמון, פפריקה, צ'ילי, מלח ופלפל וממשיכים לבשל עד שאין נוזלים במחבת.
מעבירים לקערה, מוסיפים את הטחינה ומערבבים. מוסיפים את הקמח, מערבבים היטב 
ונותנים לתערובת להתייצב במקרר לחצי שעה.
יוצרים קציצות בגדול הרצוי - ממליצה לטגן במחבת עם קצת שמן (אפשר גם לאפות בתנור).

מרכיבים:

  • 3/4 כוס עדשים ירוקות מושרות כל הלילה
  • 2 כרישה החלק הלבן, קצוצות דק
  • ½ קילו פטריות פורטבלו, חתוכות קטן
  • 4 שיני שום
  • ½ צרור פטרוזיליה
  • כפית כמון
  • ½ כפית פפריקה
  • צ'ילי לפי הטעם
  • מלח ופלפל
  • 1 כפות טחינה
  • 4 כפות קמח חומוס או עדשים

בתאבון