מאפינס תרד

פתרון נהדר לארוחת ערב בתוספת מרק וסלט. ניתן להקפיא.

תרד הוא בעל ערך תזונתי גבוה וערך קלורי נמוך. יש לו יתרונות בריאותיות רבות.

ממליצה לשלב בתזונה באופן קבוע גם מבושל גם טרי.

אופן ההכנה:

מפשירים את התרד וסוחטים היטב.

במידה ומשתמשים בתרד טרי חולטים ל 2  דקות וסוחטים היטב. (ניתן לשלב בין תרד קפוא לתרד טרי)

קוצצים  את הבצל והסלרי לקוביות  קטנות.

מקפיצים במחבת עם מעט שמן  את הבצל, הסלרי ושום הכתוש  

  מערבבים היטב את כל המצרכים בקערה

מעבירים לתבניות  מאפניס , מעל מפזרים קצח או/ו גרעיני חמניות

ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות .

מרכיבים:

  • 1בצל לבן גדול, קלוף
  • 2 שיני שום קצוצות
  • 2-3 ענפי סלרי, עם העלים
  •  200 גרם מדליוני תרד קפוא/טרי
  • 3  ביצים 
  • 1 גבינת קוטג'
  • 100 גרם גבינת פטה% 5 מפוררת
  • 1 כף אבקת אפייה
  • 2 כפות גדושות שיבולת שועל או קמח שקדים 
  •  מלח ופלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית מלח
  • לעיטור קצח או גרעיני חמנית

בתאבון