לחמניות כוסמין וסלק
אופן ההכנה:
מחית סלק
שמיים בתבנית מרופדת בנייר אפייה 4 סלקים טריים.
אופיים בחום 200 כשעה עד שהסלקים ממ רכים
קולפים וטוחנים במג'ימקס למחית חלקה.
מומלץ- אחרי הטחינה, לתת למחית לנוח חצי שעה – זה מעמיק את הצבע.
אופן הכנת הבצק
בקערה גדולה מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר.
מוסיפים 400 גרם מחית סלק ושמן הזית.
אם הבצק יבש מדי – הוסיפי כף מים אחת בכל פעם, בזהירות.
אחרי 2–3 דקות לישה – מוסיפים את המלח.
לשים היטב 8–10 דקות לבצק גמיש ורך.
מכסים ומתפיחים עד להכפלת נפח (כשעה).
יוצרים לחמניות, מניחים בתבנית.
מתפיחים שוב 30–40 דקות.
אופים בתנור שחומם ל-180 מעלות כ-20–25 דקות.
במידה ונשאר מחית סלק
ניתן להשתמש לרוטבים, שייק, להכנת טחינה סגולה
מרכיבים:
- 600 גרם קמח כוסמין
- 1 כף שמרים יבשים
- 1 כף סוכר
- 4 סלקים
- 1/4 כוס שמן זית
- כף מלח