לחם טף ללא גלוטן

טף הוא הדגן הקטן בעולם מקורו באפריקה ואזור גידולו העיקרי הוא באתיופיה. 
הוא אינו מכיל גלוטן, נחשב כחלבון מלא עשיר בברזל, מגנזיום, סידן, חלבון וויטמינים והוא קל לעיכול.
קל ןונוח לעבודה במטבח יש לו טעם יחודי. מתאים לתהליכי ירידה במשקל, למי שמנסה להימנע מפחמימות וגלוטן. ובכלל לכל מי שרוצה לאכול בריא.
שהלחם מתקרר הוא נפרס בקלות ואפשר לשמור אותו במקפיא.

אופן ההכנה:

מכניסים לתנור סיר ברזל בינוני או תבנית לחם עבה ומחממים את התנור ל-200 מעלות יחד עם הסיר. 
מערבבים בקערה את כל החומרים היבשים.
מחממים מעט את החלב חלב מוסיפים לחלב את המים, הביצה, השמן והחומץ ומערבבים.
 יוצקים את תערובת החלב לתערובת היבשים בזילוף אטי ותוך כדי ערבוב עם כף גדולה עד קבלת עיסה אחידה ודביקה. 
משהים עשר דקות לספיגת הנוזלים. מערבבים את הבצק בשנית. 
מוציאים את הסיר או התבנית מהתנור (זהירות, זה חם) ומברישים במעט שמן על פני התחתית והדפנות. מעבירים את הבצק לסיר החם, 
מברישים את פני הבצק .
מפזרים מעל : צ'יה, שומשום, גרעיני חמניות או זעתר
מכסים במכסה הרמטי או ברדיד אלומיניום
 ואופים 30 דקות בחום של 200
 מנמיכים את הטמפרטורה ל-160 מעלות וממשיכים באפייה עוד 50 דקות. 
מוציאים מהתנור ומצננים מבלי להרים את המכסה עוד 15 דקות. 
מומלץ לפרוס ולשמור במקפיא.

מרכיבים:

2 כוסות קמח טף 
1 כוס קמח עדשים כתומים
1/2 כוס קמח שקדים 
כף סילאין 
2 כפיות סודה לשתייה
כפית אבקת אפייה
כפית מלח דק
כפית זעתר או קינמון
1 כוס חלב צמחי
1 כוס מים פושרים 
1 ביצה
3 כפות שמן זית
כף חומץ תפוחים
לזרייה: כף לבחירה: זרעי צ'יה, שומשום, גרעיני חמניות או זעתר

בתאבון