לביבות קישואים ללא גלוטן
אופן ההכנה:
מגרדים את קישואים בפומפייה גסה (צריכות להתקבל כ-2 כוסות). מניחים במסננת וסחטים מנוזלים.
מערבבים בקערה גדולה את כל המרכיבים למעט הגבינות.
מוסיפים את הגבינה המגורדת, מערבבים שוב ומשאירים במקרר לכ-2 שעות.
לוקחים כף מהתערובת ובעזרת כף נוספת מורידים את העיסה לתבנית אפייה מרופדת. אופים בחום של 180 מעלות כ- 25 דקות. באמצע האפייה מומלץ להפוך.
הלביבות מוכנות כאשר זהובה משני הצדדים
***מגישים עם קערית יוגורט ושמיר.
מרכיבים:
- 5- 4 קישואים גודל בינוני
- 1 בצל בינוני מגורר
- 2 שיני שום כתוש
- צרור של פטרוזיליה, קצוצה
- צרור של שמיר, קצוצץ
- צרור קטן של נענע, קצוצה
- 1 ביצה
- 3/4 כוס קמח שקדים
- 1/4 קמח עדשים כתומות או קמח תפוחי אדמה
- קצת אגוז מוסקת
- מלח ופלפל שחור
- 150 גרם גבינת פטה או בולגרית