לביבות קינואה וסלק

לביבות יפיפיות סגלגלות עם קצת טחינה לבנה מעל זה ממש מעדן פשוטות להכנה, בריאות, מזינות ולא משמינות.
לסלק תכונות ריפוי רבות הוא עשיר בנוגדי חימצון ממליצה לשלבו בתפריט היומיומי.

אופן ההכנה:

שוטפים את הקינואה במסננת צפופה ומבשלים בהרבה מים עם קצת מלח עד שהקינואה מאד רכה ומסננים. בינתיים מבשלים את הסלקים עם הקליפה עד שיתרככו רק קצת בערך 10 דקות.
מגרדים את הסלק המבושל (עדיף עם כפפות) והבצל לקערה, מוסיפים את הקינואה המבושלת, טחינה, מלח, פלפל, אגוז מוסקט ועלי תימין ומערבבים היטב. מוסיפים קמח בהתאם לצורך עד שתהיה תערובת שאפשר ליצור ממנה קציצות.
מחממים תנור לחום 180 מעלות ועל גבי תבנית אפיה שמרופדת בנייר אפייה יוצרים עיגולים ואופים כ- 25 דקות, הופכים באמצע.

מרכיבים:

  • 3/4 כוס קינואה
  • 2 סלקים
  • 1 בצל
  • 2 שיני שום כתוש
  • 4 ענפי תימין 
  • קצת אגוז מוסקט, מגורד  
  • 2 כפות טחינה
  • 1/2 – 1 כוס קמח קינואה
  • מלח גס

בתאבון