קציצות קינואה וירקות
קציצות פשוטות אפשר להחליף ולשנות את הירקות ועשבי תבלין. זה שילוב מצוין. לביבות ממש טעימות ומתאימות לקחת מחוץ לבית כארוחת ביניים או ארוחת ערב קלילה.
אחרי שתנסו פעם אחת אני בטוחה שתאהבו וזה יהפוך לחלק מהמתכונים הקבועים שלכם. מתאים לכל מי שלא אוכל מוצרי חלב, וגלוטן ורוצה לשמור על הזיזרה. ולהוריד במשקל.
אופן ההכנה:
משרים את הקינואה לכל הלילה (אין צורך לבשל)
או שוטפים את הקינואה במסננת צפופה ומבשלים בהרבה מים עם קצת מלח עד שהקינואה רכה ומסננים. מגרדים את הגזר, הבצל, והקישואים, מקצצים את הפטרוזיליה מוסיפים את הקינואה המבושלת, טחינה, מלח, פלפל ומערבבים היטב. מוסיפים קמח בהתאם לצורך עד שתהיה תערובת שאפשר ליצור ממנה קציצות.
מחממים תנור לחום 180 מעלות ועל גבי תבנית אפיה שמרופדת בנייר אפייה יוצרים עיגולים ואופים כ- 2 דקות, הופכים באמצע.
מרכיבים:
- 2 כוס קינואה מבושלות/מושרות
- 1 ביצה
- 1 גזר
- 1 קישוא
- 1 בצל
- 2 שיני שום כתוש
- פטרוזיליה
- 1 כף טחינה (לא חובה)
- 1/2 כוס קמח קינואה/קמח עדשים
- מלח גס